Team TG säkrade tre poäng i Lidköping
Publicerad: 2022-07-29
Elitettan
Team TG säkrade tre poäng borta mot Lidköpings FK under fredagskvällen. Slutresultatet skrevs till 1–2 (0–1).

Lidköpings FK – Team TG 1-2

Team TG säkrade tre viktiga poäng i den nedre delen av Elitettan-tabellen under fredagskvällen. Laget bortabesegrade Lidköpings FK med två mål mot ett. Och det var just gästande Team TG som kom att inleda allra bäst genom att ta ledningen i det här mötet i den 28:e minuten. Agnes Brännström var det som spräckte målnollan. I mitten av den andra halvleken lyckades Lidköpings FK dock ta sig tillbaka via Emma Becker. Men gästerna skulle få det allra sista ordet. Med knappa 20 minuter kvar av ordinarie tid satte Elin Ellman dit det avgörande 1–2-målet – och fastställde därmed slutresultatet.

Gamla Upsala SK – Växjö DFF 1-6

Topplaget Växjö hade en utmärkt eftermiddag i Uppsala och Dessislava Dupay hade kanske den mest utmärkta. Den bulgariska landslagsspelaren gjorde fyra av målen när Växjö säkrade tre nya poäng.

Älvsjö AIK – IK Uppsala 0-2

Skyttedrottningen Nicole Robertson stod för två nya mål när serieledande Uppsala plockade tre nya poäng. Laget är fortsatt obesegrat och går som tåget i tabellen.

IFÖ Bromölla – Bergdalens IK 2-0

Milla Larsson stod för båda målen i nykomlingsmötet mot Bergdalen. Det första kom efter 25 minuter från straffpunkten och det andra ett par minuter innan paus. Segern gör att Bromölla tar ett stort kliv bort från botten och just nu har sex poäng till just Bergdalen på nedflyttningsplats.

Alingsås FC – IFK Norrköping 0-1

I toppmötet på Mjörnvallen drog IFK Norrköping det längsta strået och plockade tre viktiga poäng i jakten på OBOS Damallsvenskan. Sabina Ravnell gjorde matchens enda mål 13 minuter in i den första halvleken. De tre poängen gör att Peking är fyra, bara tre poäng efter Alingsås som just nu innehar kvalplatsen i tabellen.

Mallbackens IF – RIK Karlskoga 3-0

Mallbackens IF inledde starkt i söndagens hemmamöte med RIK Karlskoga. Kari Nicole Johnston inledde målskyttet redan i den fjärde minuten. Och bara tio minuter senare dubblade hon den ledningen till 2–0. Det avslutande 3–0-målet stod Emma Eriksson för i mitten av den andra halvleken. Under slutminuterna av matchen drog gästernas Ann-Sofie Gripenberg dessutom på sig ett rött kort.

Jitex BK – Sundsvalls DFF 3-1

Bianca Hultbäck Nattland var den som inledde målskyttet för sitt Jitex BK i söndagens hemmamöte med Sundsvalls DFF. En ledning laget sedan behöll under resterande del av den första halvleken. Omgående i den andra halvleken utjämnade Sundsvalls Ebere Orji – men med två mål inom loppet av två minuter kunde Jitex avgöra den här tillställningen. De målen gjordes av Bianca Hultbäck Nattland och därefter Linnéa Strömberg från straffpunkten.