BP vann även returen – spelar i OBOS Damallsvenskan 2023
Publicerad: 2022-11-27
BP segrade mot IK Uppsala även i returen och vann totalt med 4–1. Därmed spelar laget i OBOS Damallsvenskan även kommande säsong.

BP – IK Uppsala 3-1 (4–1 totalt)

Under söndagen var det dags för avgörandet i kvalet till OBOS Damallsvenskan. BP, med en 1–0-ledning från den förra matchen, tog emot IK Uppsala hemma på Grimsta. Hemmalaget skulle också få en riktig drömstart i det här mötet. Alice Ahlberg sköt in en frispark i mål redan i den femte minuten. Och bara fyra minuter senare utökade man genom Mathilda Johansson Prakt på nick.

En bit in i den andra halvleken skakade gästernas Andrea Thorisson lite liv i mötet i form av ett reduceringsmål. Men närmre än så skulle man dock inte komma. Istället kunde Klara Andrup, via en replik omgående, sätta dit spiken i kistan med ett 3–1-mål. Ett mål som också fastställde slutresultatet den här eftermiddagen.

BP spelar i OBOS Damallsvenskan även 2023!