Lördag Lör 20 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr

Alingsås vann fjärde raka

25 augusti 2022 21:12

I västderbyt i Mölndal var gästande Alingsås starkast och vann med 3-1. Det innebär att de gröna, åtminstone tillfälligt, är tvåa i Elitettantabellen.

Jitex BK – Alingsås FC 1-3

Lisa Johansson gjorde mål för tredje matchen i rad när hon gav gästerna ledningen efter 14 minuter. Hemmalaget kom dock snabbt tillbaka och Ida Jacobsson kvitterade med sitt nionde mål för säsongen i den 20:e minuten. Tabelltrean AFC visade sedan varför man är med och slåss om direktplatserna till OBOS Damallsvenskan. Olivia Sultan gjorde först 2-1 i den 25:e minuten innan hon fastställde slutresultatet till 3-1 i den andra halvleken. Sultan har nu gjort två mål i två matcher i rad och Alingsås visar upp en fin form inför den avslutande tredjedelen av Elitettan.

Sundsvalls DFF – IFÖ Bromölla 0-1

IFÖ Bromölla kliver förbi Sundsvall i tabellen efter att man vunnit mötet mellan lagen under lördagen. Valentina Metaj slog in matchens enda mål på en straffspark som hon själv vaskade fram i den 63:e minuten.

Bergdalens IK – Team TG 3-1

Tolfteplacerade Bergdalen och Team TG på elfte plats i tabellen skildes åt av sju poäng och ett kvalstreck inför omgång 18. Kvalstrecket ligger kvar, men efter en 3-1–seger har Bergdalen kapat avståndet till fyra poäng. Hanna Gunnarsson gav hemmalaget ledningen i den 30:e minuten, och precis innan halvtidssignalen ökade Izabella bergström på till 2–0. Team TG reducerade genom Jennifer Björnler, men Bergströms 3-1–mål i den 81:a minuten fungerade som spiken i kistan idag.

Älvsjö AIK – Mallbackens IF 1-4

Efter två raka förluster studsade Mallbacken tillbaka med en 4-1–seger borta mot tabelljumbon Älvsjö AIK. Mallbacken gick upp i en klar ledning med 4-0 innan ett sent tröstmål putsade siffrorna för hemmalaget.

IK Uppsala – IFK Norrköping 0-1

IFK Norrköping tog revansch på IK Uppsala och blev därmed första laget att besegra serieledande IKU. Uppsala hade vunnit mötet mellan lagen på Platinumcars Arena med 2–1, men när lagen under lördagen möttes på Studenternas var det IFK som avgick med segern. Lovisa Gustafsson blev matchens enda målskytt, och fjärdeplacerade Norrköping närmar sig toppen betänkligt.

RIK Karlskoga – Gamla Upsala SK 3-4

Hela sju mål skulle publiken på Kilsta IP få bevittna på söndagen när RIK Karlskoga tog emot Gamla Upsala SK. Gästerna skulle inleda det här mötet allra bäst och smälla till med två tidiga mål. Sofia Fors från straffpunkten och kort efter 0–2 genom Ingrid Wixner. Men RIK Karlskoga ville inte vara sämre dem och såg till att göra likadant. Två mål inom loppet av några minuter i mitten av den andra halvleken såg till att jämna ut resultatet igen. Karin Weinacht och Sara Öjebo stod för kassarna. Men det sista ordet i den första halvleken fick trots allt gästerna som åter igen skickade in två snabba mål och kunde gå till halvtidsvila med en tvåmålsledning. Lisa Frisk skakade liv i mötet i mitten av den andra halvleken med ett reduceringsmål – men närmre än så kom hemmalaget inte.

Lidköpings FK – Växjö DFF 0-1

På Framnäs IP, där Lidköpings FK under söndagen ställdes mot Växjö DFF, blev det en desto mer målsnål historia. Gästernas Emma Pennsäter kunde sätta dit 0–1 efter 34 minuters spel. Och det målet skulle dessutom visa sig bli matchens enda. Därmed gick tre poäng till Växjö – som i och med det dessutom övertar serieledningen i Elitettan.