• Huvudsponsor
    Presenting partner
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Söndag Sön 30 Oktober Okt
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 1 April Apr
Söndag Sön 2 April Apr
Lördag Lör 15 April Apr
Söndag Sön 16 April Apr

Matchbladet - inför omgång 26

4 november 2022 16:21
Elitettan

Det är dags att ta Elitettan 2022 i mål. Redan inför den sista omgången står det klart att Växjö och IFK Norrköping är klara för uppflyttning. Det är fortsatts stenhård kamp kring kvalstrecket och i botten ska det avgöras vem som stannar kvar.


Eftersom det är sista omgången spelas samtliga sju matcher samtidigt. Matcherna sparkas igång på lördagsförmiddagen klockan 12.30.

Alingsås FC – Älvsjö AIK

Alingsås krigar för att ta sig upp på kvalplats och få chansen att avancera till OBOS Damallsvenskan. Inför den sista omgången är man fyra i tabellen, på samma poäng som IK Uppsala men med sämre målskillnad. Fler poäng än Uppsala krävs alltså i den sista omgången för att västgötarna ska få kvala.

Bergdalens IK – IK Uppsala

Uppsala reser till Borås för möte med Bergdalen och en match där mycket står på spel för båda lagen. Hemmalaget ligger just nu på säker mark. Team TG har dock samma poäng och målskillnad (men färre gjorda mål).

Uppsala innehar kvalplatsen till OBOS Damallsvenskan, men skuggas av Alingsås och kan inte slappna av.

  • Matchen är väldigt viktig och vi kommer kämpa in i det sista för att säkra en plats i elitettan 2023. Det är jättespännande och häftigt att vi har en stark chans att vara kvar i Elitettan, men jag är ödmjuk inför att det är på fotbollsplanen det kommer avgöras. Jag vet att alla kör hundra procent för att det ska lyckas, säger Peder Johannisson, ordförande i damsektionen hos Bergdalen.

Gamla Upsala SK – IFÖ Bromölla

GUSK och Bromölla slåss om vem som ska sluta åtta i tabellen. Just nu är hemmalaget åtta och har två poäng tillgodo på Bromölla. Båda lagen vill givetvis avsluta serien starkt och bli säsongens bästa nykomling.

Lidköpings FK – IFK Norrköping Peking är klara för uppflyttning och kan spela avslappnat i den sista omgången. Lidköping kommer sluta femma efter en fin säsong, men vill givetvis gärna avsluta säsongen med att slå ett av topplagen på näsan.

Mallbackens IF – Jitex BK

Här ska avgöras vem som kommer sexa respektive sjua i tabellen. Jitex har två poängs marginal och vann dessutom vårmötet med 3-1. Kan Mallbacken ta revansch och passera i tabellen?

RIK Karlskoga – Sundsvalls DFF RIK Karlskoga vill undvika att komma sist och avsluta sin första sejour i Elitettan på ett snyggt sätt. Sundsvall kunde andas ut efter segern i den senaste omgången och kontraktet var säkrat.

Team TG – Växjö DFF

Team TG behöver ett bättre resultat än Bergdalen för att spela i Elitettan 2023. Nu ställs man mot klara seriesegraren Växjö DFF. När lagen möttes i våras vann Växjö klart med 4-0.

– Det finns olika steg i det hela och vi är alla medvetna om vad som gäller. Första prio är på vad vi kan prestera. Prio två är vad som händer i den andra matchen, säger Jonas Wikström, tränare i Team TG till Västerbottens-kuriren och fortsätter:

– Sedan kanske vi måste chansa mer eller tänka mycket mer på försvar.

Missa inte: Fyra lag har saker att spela för. IK Uppsala, Alingsås FC, Bergdalens IK och Team TG. Matcherna de är involverade är de som blir mest intressanta i avslutningsomgången.

Skytteligan: Uppsalas Nicole Robertson står noterad för 23 fullträffar och Växjös Evelyn Ijeh står på 20. Kan Ijeh hämta ikapp Robertsons försprång?