• Huvudsponsor
    Presenting partner
Lördag Lör 7 Maj Maj
Söndag Sön 8 Maj Maj
Onsdag Ons 11 Maj Maj
Lördag Lör 14 Maj Maj
Söndag Sön 15 Maj Maj
Lördag Lör 21 Maj Maj
Söndag Sön 22 Maj Maj
Fredag Fre 27 Maj Maj
Lördag Lör 28 Maj Maj
Söndag Sön 29 Maj Maj

Matchbladet – Inför omgång 4

22 april 2022 13:24
Elitettan

Årets Elitettan börjar sätta sig och vi går redan in i den fjärde omgången. Helgens sju matcher bjuder på spännande nykomlingsmöten och toppmatcher. Precis som vanligt ser du allt hos Sportexpressen.


Lördag 14.00 Jitex BK – Gamla Upsala SK

Jitex jagar fortfarande sin första seger, medan gästande nykomlingen GUSK fått en fin start på sitt Elitettanäventyr. Två segrar på tre matcher har det blivit för Gamla Upsala och nu går man för en tredje raka.

Lördag 15.00 Mallbackens IF – Växjö DFF

Ett tidigt toppmöte väntar när de båda obesegrade lagen Mallbacken och Växjö drabbar samman. Kari Johnston går som tåget för hemmalaget och har gjort i alla tre matcher än så länge. Fortsätter hennes succé i helgen? Hos gästerna är det Hanna Stokki som sticker ut. Efter sitt hat trick i den andra omgången gjorde hon målet i det oavgjorda mötet med IK Uppsala i den tredje. Kan Mallbacken stoppa stekheta Stokki?

Lördag 15.00 Lidköpings FK – Älvsjö AIK

LFK är fortfarande obesegrade, men har två raka oavgjorda matcher och siktar på en seger nu. Det fyra senaste mötena mellan Lidköping och Älvsjö har slutat med två segrar var. För Älvsjö har säsongen 2022 inletts svajigt. Två inledande förluster vändes till årets första seger när Sundsvall besegrades i omgång 3. Kan man bygga vidare på den viktorian?

*Lördag 15.00 Sundsvalls DFF – Bergdalens IK

En seger, ett kryss och en förlust har Sundsvall inlett Elitettan med. Nu ställs man mot Bergdalen hemma och tre viktiga poäng står på spel. Bergdalen har å sin sida två förluster och en seger och vill gärna visa att man hör hemma i Elitettan. Hur kommer den långa bussresan påverka boråslaget?

Lördag 15.00 IFK Norrköping – Alingsås FC

Förra året tog Alingsås fyra poäng i de inbördes mötena lagen emellan. I inledningen av årets säsong är AFC än så länge obesegrade med två segrar och en oavgjord. Peking har blandat och gett. Efter en inledande förlust blev det storseger mot RIK Karlskoga innan man kryssade med Mallbacken i omgång 3. Båda lagen vill vara med och slåss om uppflyttning och segraren hakar i högsta grad på i toppen, även om det är tidigt på säsongen.

Söndag 12.00 Team TG – IFÖ Bromölla

Team TG står fortfarande på noll poäng och IFÖ Bromölla har än så länge plockat tre poäng. I nykomlingsmötet i Umeå vill hemmalaget få fart på målskyttet. Än så länge har man bara hittat nätet vid ett tillfälle och ska man plocka poäng måste bollen i mål. IFÖ Bromölla vill tillbaka på vinnarspåret efter två raka förluster. Laget har gjort mål i alla matcher än så länge och självförtroendet lär, trots förlusterna, vara bra.

Söndag 15.00 IK Uppsala – RIK Karlskoga

Nykomlingen Karlskoga tog sin första poäng när man kryssade mot Sundsvall i den senaste matchen. Nu väntar ett tufft möte med det förväntade topplaget IK Uppsala. De rosa är fortfarande obesegrade, men har två raka kryss och vill visa att man är ett lag som kan utmana om uppflyttning på riktigt.

Missa inte: Mallbacken och Växjö delar på förstaplatsen i nuläget. Nu möts dem och det vill vi inte missa.

Dags att vakna: Team TG står fortfarande utan poäng och när man nu ställs mot en annan nykomling på hemmaplan är läget perfekt för att ta sina första pinnar i Elitettan.