• Huvudsponsor
    Presenting partner

Meriterad målvakt klar för Jitex Mölndal BK

13 augusti 2021 12:28
Nyheter

Jitex Mölndal BK förstärker på målvaktssidan och har gjort klart med 26-åriga Emma Lind som kommer närmast från Turbine Potsdam som tillhör högsta ligan i Tyskland.


Lind har Vadstena GIF som moderklubb och har sedan dess hunnit med att spela för bland annat FC Rosengård, IF Limhamn Bunkeflo och även Jitex Mölndal BK.

-Det känns väldigt roligt att vara här igen och jag ser fram emot den här höstsäsongen. Förhoppningsvis kan jag komma in och bidra med min erfarenhet och kvalité, säger Emma Lind.

Lind tillhörde Jitex under 2015 och spelade samtliga 26 matcher från start i Elitettan. Hon har även hunnit med att spela i Damallsvenskan under tre säsonger och fått äran att representera U23-landslaget.

-En helt klart meriterad målvakt som ansluter till vår trupp och vi är väldigt stolta över att hon velat fortsätta sin karriär hos oss. Hon kommer med väldigt mycket rutin och jag är helt övertygad över att det kommer att bli ett stort lyft för vår unga trupp, säger Malin fors, spelaransvarig.

Emma Lind beskriver sig själv som en väldigt aktiv målvakt som gillar att spela med fötterna, ganska modig av sig och pratar mycket. Hon hoppas även på att kunna få mycket speltid och kunna bidra med att klättra i tabellen.

-Det skall bli roligt att komma tillbaka till Åbyvallen och få möta publiken igen. Att få komma tillbaka till något som en gång varit en del av min fotbollskarriär känns väldigt spännande. Ser fram emot höstsäsongen med Jitex, säger Emma Lind avslutningsvis.