Matchbladet – Inför omgång 2
Publicerad: 2022-04-08
Elitettan
Efter förra veckans premiär är det äntligen dags att

**Lördag 14.00 RIK Karlskoga – IFK Norrköping (omgång 3) **

Helgens första match tillhör den tredje omgången.

Lördag 15.00 Lidköpings FK – IK Uppsala

Två premiärvinnare drabbar samman i den andra omgången. LFK vann med 1–0 i Norrköping efter att Ronja Karlsson Tornborg gjort matchens enda mål. För Uppsala stod nykomlingen Bergdalens IK för motståndet och fjolårets tabellfyra tog en säker 3-0–seger efter tre mål i den andra halvleken. När lagen möttes i fjol vann man respektive hemmamatch och likadant var det 2019. Faktum är att senast ett bortalag vann det inbördes mötet var tidigt på våren 2018 när LFK tog tre poäng i Uppsala.

Lördag 15.00 Växjö DFF – Team TG

Växjö inledde säsongen med att vända underläge borta mot Jitex och vinna med 2–1. Nyförvärven Evelyn Ijeh och Sophia Redenstrand stod för målen och smålänningarna fick starten man ville ha. För nykomlingen Team TG var det omvänd ordning på händelserna. Ett tidigt ledningsmål från Alexandra Sandström tappades till förlust hemma mot Alingsås FC. Nu är det ett revanschsuget lag som besöker Växjö.

Söndag 12.00 IFÖ/Bromölla – Gamla Upsala SK

Det väntar nykomlingsmöte när IFÖ/Bromölla spelar hemmapremiär i Ellitettan. I förra veckans match plockade hemmalaget tre poäng när Älvsjö besegrades på bortaplan. Fortsätter den fina inledningen på söndagen? För motståndet står Gamla Upsala SK, som inledde med förlust i Sundsvall. GUSK jagar säsongens första mål och hoppas göra det i helgen.

Torsdag 15.00 Sundsvalls DFF – RIK Karlskoga

RIK Karlskoga åkte på en rejäl smällkaramell när Mallbacken blev för tuffa och vann med 7–0 i den inledande omgången. Nu jagar laget både mål och poäng, men Sundsvall borta är en tuff match. Ett hemmalag med starkt självförtroende vann premiären med 2–0 efter mål av bland annat nyförvärvet Ebere Orji. Kan Sundsvall vinna igen och bibehålla sin fina start?

Torsdag 19.00 Mallbackens IF – IFK Norrköping

Ett hemmalag med vind i ryggen efter 7–0 i premiären tar emot ett bortalag som förlorade sin premiär med 1–0 hemma. IFK Norrköping har dessutom redan hunnit spela sin andra match för säsongen när den här matchen spelas (mötet med RIK Karlskoga i omgång 3 är framflyttat och spelas lördag 9 april) . Mallbacken vill fortsätta sin fina start och visa att man är ett lag för toppen av tabellen.

Fredag 14.00 Alingsås FC – Jitex BK

Alingsås inledde säsongen på bästa sätt och plockade tre poäng i bortamötet med Team TG. Efter att ha hamnat i underläge vände man matchen innan paus och gick segrande ur striden. På långfredagen är det Jitex som gästar de grönklädda. Jitex hemmapremiärade förra veckan och fick se sig besegrade av topptippade Växjö DFF. Under de två säsonger som lagen spelat i samma serie har tre matcher slutat med bortasger och en match har slutat oavgjort. I fjol kryssade man på Åbyvallen och i Alingsås vann Jitex efter att Alexandra Hellekant avgjort med matchens enda mål.

Fredag 15.00 Bergdalens IK – Älvsjö AIK

Två premiärförlorare drabbar samman i Borås när Bergdalens IK hemmapremiärar. Nu jagar de röda sitt första mål och sina första poäng. Likadant är det för Älvsjö som åkte på en hemmaförlust mot nykomlingen IFÖ/Bromölla och vill komma igång med säsongen på riktigt. På Borås Arena slåss nu lagen om tre påskpinnar.

Missa inte: Långfredagen är som bekant en av årets tråkigaste dagar och nu bjuds vi på dubbla matcher att vila ögonen på.

Missa inte 2: Nykomlingsmötet mellan IFÖ/Bromölla och Gamla Upsala SK i Blekinge. Kan IFÖ/Bromölla plocka tre nya poäng eller får GUSK fira sina tre första Elitettanpoäng?

TV: Alla matcher ser du som vanligt hos Sportexpressenplay.

Joakim Forsell
HUVUDSPONSOR
PRESENTING / NATIONELL PARTNER:
SÄNDNINGSPARTNER