Topplagen fortsätter vinna
Publicerad: 2022-10-14
Elitettan
Växjö, IK Uppsala och IFK Norrköping tog säkra segrar på lördagen. Samtidigt vann Bergdalen mot Älvsjö och tog klivet upp på säker mark.Resultatet innebär också att Älvsjö ramlar ur Elitettan.

Alingsås FC – Lidköpings FK 0-0

Omgång 23 av Elitettan inleddes redan under fredagskvällen när Alingsås FC hälsade Lidköpings FK välkommen till Gerdskenvallen. Trean i tabellen mot femman. Ett på förhand jämnt möte skulle också visa sig bli just jämnt. Publiken på vallen bjöds inte på några mål den här aftonen, utan matchen slutade mållöst och resulterade därmed i var sin poäng för de båda lagen.

Gamla Upsala SK – IFK Norrköping 0-5

Peking studsade tillbaka efter förlusten mot Växjö senast och vann med 5-0 mot GUSK. Två mål i den första följdes upp av tre i den andra och man ör trea i tabellen, på samma poäng som tvåan Uppsala.

Jitex BK – Team TG 2-0

Jitex tog en efterlängtad seger och den betydde egentligen mest för Bergdalen. Förlusten för Team TG innebär att boråsarna passerar TG i tabellen och är uppe på säker mark.

Sundsvalls DFF – IK Uppsala 0-4

Uppsala gjorde vad som behövdes och slog Sundsvall med 4-0. Nicole Robertson gjorde två mål och utökar sin ledning i skytteligan samtidigt som de rosa från Uppsala är tvåa i tabellen.

Växjö DFF – Mallbackens IF 2-0

Växjö går mot seriesegern och har efter dagens seger åtta poäng ner till Uppsala och IFK Norrköping med nio poäng kvar att spela om. Det innebär att det bara krävs två poäng på de tre sista omgångarna för smålänningarna att säkra spel i OBOS Damallsvenskan nästa år.

Älvsjö AIK – Bergdalens IK 2-3

Bergdalen gjorde 1-0 och 2-0 i den första halvleken och såg ut att gå mot tre säkra poäng. Men Älvsjö kom tillbaka och både reducerade och kvitterade. Men rutinerade Sara Lindén satte 3-2 till Bergdalen i slutminuterna och såg till att laget kliver upp på säker mark i tabellen.

IFÖ Bromölla – RIK Karlskoga 2-0

Under söndagen var det dags för omgångens allra sista match i Elitettan, den mellan IFÖ Bromölla och RIK Karlskoga. Och det var hemmalaget som kunde, via två mål i den första halvleken signerat Ofelia Medhammar gånger två, gå segrande ur den bataljen och därmed säkra fortsatt spel i Elitettan.