• Huvudsponsor
    Presenting partner
Torsdag Tor 2 November Nov
Lördag Lör 4 November Nov
Söndag Sön 12 November Nov

Matchbladet – Inför omgång 7

17 maj 2023 16:38
Elitettan

Ny omgång i Elitettan sparkar igång på kristi himmelsfärdsdag och fortsätter sedan under lördagen.


Torsdag 15.00 Alingsås IF – Jitex BK

Alingsås var inblandade i en veritabel målfest i den senaste omgången då man vann borta mot Bollstanäs SK med hela 4-1. På 90 minuter mer än dubblade AIF sin målskörd för 2023, och målet man släppt in var blott säsongens andra. Andra är också tabellpositionen för Alingsås inför torsdagens möte med Jitex BK.

– Känslan är att vi har piggare ben än dom och orkar mala på. Sammantaget kan man säga att det är våra vassa omställningar och återigen gedigna försvarsspel som lägger grunden till segern, säger AIF-tränaren Joakim Carlsson efter segern senast till Alingsås Tidning.

Lördag 13.00 AIK – Umeå IK

AIK håller fast i sin nyvunna serieldning trots att laget bara fick 0-0 borta mot IK Rössö Uddevalla i den senaste omgången. Trots en utmärkt målskillnad på 14-1 har man tre segrar och tre kryss i säsongsinledningen. Tre segrar har även lördagens motståndare Umeå IK. Gästerna har även inkasserat tre förluster, men vann stort senast mot Trelleborgs FF.

– Mycket har handlat om kampviljan och inställningen, att vi inte får göra misstagen som vi gjort och att det måste sitta på träningarna. Att vi måste vara hundra procent på träningarna är något vi pratat om, för att sen ta det till match. Det taktiska tränar vi hela tiden på, det skiftar från vecka till vecka, säger Umeås Alexandra Sandström till Västerbottens-Kuriren efter en imponerande insats mot TFF.

Lördag 14.00 IFÖ Bromölla – Bollstanäs SK

Bollstanäs SK åkte på sin första förlust för säsongen i den senaste omgången. Nu väntar bortamatch mot ett IFÖ Bromölla som tog säsongens andra seger och höll sin första nolla borta mot Sundsvalls DFF i omgång 6. Bromölla-tränaren Pierre Persson vad nöjd med vad han såg på NP3 Arena.

– I de tidigare matcherna har det varit lite för mycket långbollar men i dag vågade vi rulla boll lite mer och vi gjorde det på ett bra sätt. Vi la ner ett hårt arbete i vårt presspel och det gav också bra betalt, säger Persson till Kristianstadsbladet.

Lördag 14.00 BK Häcken – Lidköpings FK

Två raka vinster i säsongsinledningen – sedan har Lidköpings FK tre kryss och en förlust i Elitettan. Borta mot nykomlingen BK Häcken, som blandat och gett i säsongsupptakten, vill LFK:s Moa Öhman se en uppryckning.

– Vi måste få tillbaka mentaliteten. Alla lag har djupa dalar under en säsong och det handlar om att kunna hålla stabiliteten under dem. Jag har sett vad vi kan göra och det här var inte okej. Vi måste höja oss på alla positioner, vara hårdare i försvarsspelet, vara mer aktiva i anfallsspelet och vara mer desperata i båda boxarna, säger Öhman till Nya Lidköpings-Tidningen efter senaste matchen.

Lördag 14.00 Trelleborgs FF – Gamla Upsala SK

Trelleborgs obesegrade start på 2023 stannade vid fem matcher. I den sjätte föll man med 4-0 borta mot Umeå. Nu vänder TFF hem till Vångavallen och vill ställa saker till rätta mot ett målglatt GUSK med en seger, ett kryss och en förlust på de tre senaste matcherna.

– Det är bara att konstatera att Umeå är bättre laget idag. Vi är inte riktigt påslagna som vi brukar vara som kollektiv. Det är ju fotboll vi spelar, vissa matcher är man där, vissa är man inte det. Det är bara så det är, idag var en sådan dag vi inte presterar, säger comebackande Viktoria Persson i TFF för Trelleborgs Allehanda.

Lördag 15.00 IK Rössö Uddevalla – Mallbackens IF

IK Rössö Uddevalla har verkligen hittat fotfästet i Elitettan där nykomlingen nu har fyra raka matcher utan förlust. Senast spelade man 0-0 mot AIK och nu väntar ny hemmamatch mot Mallbackens IF, som även de rider på en mindre framgångsvåg.

– Vi visste om att det skulle krävas mycket av oss. AIK är väldigt bra, men vi är också väldigt nöjda med vår prestation. Vi ligger lågt i försvarsspelet och satsar på omställningarna, men vi är vassa när vi kommer upp, säger Rössö-kaptenen Malin Skoglund till Bohusläningen om förra matchen.

Mallbacken kommer även de till lördagens möte med ett kryss mot Lidköping i bagaget.

– Jag är nöjd med att vi tog med oss en pinne men lite besviken att det inte blev en trepoängare i dag. Jag tror att vi skapade fyra eller fem hundraprocentiga lägen. Hade vi förvaltat våra chanser hade matchbilden sett helt annorlunda ut. Men vi får vara nöjda med en poäng i alla fall, säger Mallbackens Ivrina Bajramovic till Fryksdalsbygden.

Lördag 16.00 Sundsvalls DFF – Eskilstuna United

Seger i omgång 2, men sedan fyra raka förluster. Jumbon Sundsvalls DFF vill vända en negativ trend när Eskilstuna United, som tog en efterlängtad 3-1–seger hemma mot Jitex senast, kommer på besök.

– DJag är jätteglad att vi vinner med 3-1, att det är tre olika målskyttar. Synd att vi inte höll nollan men Jitex får väl förtjäna ett mål, de tryckte ju på ganska bra ändå. Det är jätteviktigt att vi tar de här trepoängarna, vi ska vara svåra att möta på hemmaplan, säger United-målvakten Julia Langörgen till Eskilstuna Kuriren.