Sundsvalls DFF tillbaka i Elitettan

19 oktober 2020 09:00
Nyhet

Det blev bara ett år i division 1 för Sundsvalls DFF. Efter kvalsegern mot Notvikens IK är laget tillbaka i näst högsta serien till nästa säsong.

Förra helgen vann Sundsvall den första kvalmatchen med 1-0. I gårdagens returmöte blev det förlust med 2-1, men eftersom laget gjort fler mål på bortaplan över de 180 spelade minuterna är man tillbaka i Elitettan igen.

Gårdagens match i Luleå  flyttades på grund av snöfall från Tunavallen in till Arcushallen. Där började hemmalaget Notviken bäst och gick upp i en 2-0–ledning efter dubbla hörnmål. Men gästerna reducerade genom Jennifer Larsson tio minuter in i den andra halvleken. Resultatet stod sig tiden ut och SDFF kunde fira avancemanget till Elitettan.