Mäktig målfest när IK Uppsala vann derbyt
Publicerad: 2022-06-10
Elitettan
Omgång 11 startade med en smäll under fredagskvällen då IK Uppsala vann derbyt mot Gamla Upsala på Lötens IP. Segersiffrorna? 5-4 till bortalaget.

Gamla Upsala SK – IK Uppsala 4-5

Serieledande IK Uppsala fortsatte att ösa in mål i derbyt mot Gamla Upsala SK, men hemmalaget bjöd på en ordentlig kamp på Lötens IP under fredagskvällen. GUSK tog ledningen tidigt genom Mathilda Henriksson, men mål från Johanna Renmark, Taryn Reis och Nicole Robertson såg till att gästerna hade en 3-1–ledning i halvtid. Efter paus närmade sig Gamla Upsala med ett självmål, men omgående ökade Rosa Herreros och Robertson på till 5-2. Sanna Öhlund reducerade till 5-3 i den 65:e minuten, och när Josefin Lindström satte 5-4 fem minuter senare var matchen klarvaken igen. Det hela skulle dock stanna vid otroliga nio mål ikväll i ett historiskt Uppsala-derby som kommer leva länge i minnet.

Sundsvalls DFF – Alingsås FC 0-1

Alingsås FC hakar på IK Uppsala i toppen av tabellen efter en uddamålsseger i Sundsvall. Alexandra Roholt gjorde 1-0 för gästerna efter 18 minuters spel – ett resultat som sedan stod sig till slutet av matchen.

Älvsjö AIK – Jitex BK 0-4

Jitex tog sin femte raka seger i Elitettan när man gjorde fyra mål och höll nollan borta mot Älvsjö AIK under lördagen. En 2-0–ledning i halvtid ökas på efter pausvilan då Tilda Ivarsson Lidström och Magda Le Therisien satte 3-0 respektive 4-0.

Bergdalens IK – Mallbackens IF 2-7

Precis som i Uppsaladerbyt slutade mötet mellan bergdalen och Mallbacken med nio gjorda mål. På Borås Arena var det dock inte ett utan fem mål som skilde lagen åt. Ritah Kivumbi gjorde hattrick för gästerna i den första halvleken, och även om Julia Gilkes reducerade till 3-1 för hemmalaget så skulle målen fortsätta att rulla in för MIF idag. Kari Nicole Johnston gjorde 4-1, Sara Lindén reducerade till 4-2, sedan kunde sena mål från Svea Rehnberg, Emma Tibell Häger och Elin Hedin fastställa slutsiffrorna till 7-2.

IFÖ Bromölla – Växjö DFF 1-1

Speciella målskytten Hanna Stokki gav gästande Växjö ledningen på Strandhängens IP i den 27:e minuten, men innan halvleken var över kunde Amanda Olsson kvittera för IFÖ Bromölla. Inga mål föll sedan i den andra halvleken, och Växjö tappar därmed två poäng på IK Uppsala och Alingsås FC i toppstriden, medan Bromölla tar en meriterande pinne på den nedre halvan av tabellen.

Lidköpings FK – RIK Karlskoga 3-2

Hemmalaget pangstartade och ledde med 3-0 redan efter 34 minuter. Ida Pettersson, Dorothea Greulich och Hanna Boubezari gjorde målen. I den andra reducerade gästerna två gånger om, men den andra kom långt in på tilläggstiden och segern var egentligen aldrig hotad.

Team TG - IFK Norrköping 0-5

Peking fortsätter hänga på i toppen. Fjärde raka segern och fjärde raka nollan för 19-åriga målvakten Sofia Hjern gör att man är trea i tabellen, bara två bakom serieledande IK Uppsala. Mimmi Asperot har verkligen hittat formen och gjorde tre av de fem målen i Umeå. Sex mål på de fyra senaste matcherna har det nu blivit för Asperot. Sabina Ravnell och Thilde Alvberger gjorde de övriga två.