Umeå med fin seger i premiären
Publicerad: 2021-03-13
Svenska Cupen
Det var bara Umeå IK som fick med sig poäng när Svenska Cupens gruppspel rullade igång på lördagen. 4-0 mot Morön BK och en fin start på tävlingssäsongen.

I det enda mötet mellan två Elitettanlag var det alltså Umeå IK som var starkast. Ett psykologiskt UIK-mål strax innan paus gav en boost och ett kanske lika viktigt 2-0 bara minuten in i andra lade grunden för 4-0–segern mot Morön BK. Sarah Mellouk, Rosa Herreros, Monica Jusu Bah och Henna-Riikka Honkanen stod för målen i storsegern.

För Alingsås FC och IK Uppsala blev det tunga 4-0–förluster, för AFC mot Kristianstads DFF och för IK Uppsala mot Djurgården.

Även Lidköping åkte på en förlust i premiären när Linköpings FC blev för starka och vann med 3-0.

I morgon fortsätter Svenska Cupens första gruppspelsomgång.