• Huvudsponsor
    Presenting partner

Johansson Prakts vinst i Månadens Spelare bidrar till roliga höstlovsaktiviteter för Västerorts unga

14 oktober 2021 13:00
Elitettan

Brommapojkarnas Mathilda Johansson Prakt är Månadens Spelare i Elitettan i september. Nu tilldelas hon Hejapriset av Svenska Spel, 10 000 kronor som går till klubbens CSR-projekt Mötesplats Västerort.


– Det finns jättemånga duktiga spelare i Elitettan, så det här är något jag verkligen värderar högt, säger Johansson Prakt.


Svenska Spel och Elitfotboll Dam utser varje månad Månadens Spelare i Elitettan. Vinnaren utses av en jury bestående av seriens lagkaptener samt representanter från media och partners.

För september föll juryns val på Brommapojkarnas Mathilda Johansson Prakt, som med tre mål under månaden, och totalt elva mål under säsongen, just nu ligger femma i seriens poängliga.

– Det har ju lossnat lite nu på slutet där jag känner att bollarna går in, och vi har kommit in i ett bra flow. Vi hade det lite tungt i den senaste matchen, men överlag känns det som att hela laget är i bra form. Det har varit kul att spela och roligt att även målen har börjat trilla in, berättar Johansson Prakt.

Berg- och dalbanesäsong

Brommapojkarna ligger på tredje plats i Elitettan. I och med att OBOS Damallsvenskan utökas med ytterligare två lag nästa säsong innebär det att Brommarpojkarna just nu ligger på en uppflyttningsplats. Trots det menar Mathilda Johansson Prakt att lagets säsong varit lite av en berg- och dalbana.

– I början låg vi ganska långt efter de här tre platserna som har varit vårt mål. Men någonstans har vi hela tiden trott på det och det har givit resultat. Vi har tagit en match i taget och nu är vi i en väldigt bra situation. Det kommer bli en väldigt spännande säsongsavslutning, säger hon.

10 000 kronor till Mötesplats Västerort

Mathilda Johansson Prakt tilldelas nu Hejapriset av ligans huvudsponsor Svenska Spel, 10 000 kronor som går till klubbens CSR-projekt Mötesplats Västerort, ett initiativ för att ge barn och ungdomar i västra Stockholm en värdefull fritid och en möjlighet att integreras i samhället, via föreningslivet och jobbmöjligheter.

Mötesplats Västerort består av olika delar, berättar Brommapojkarnas marknadschef Stina Jansson.

– En del heter första jobbet, och det är med syfte att ta sig in på arbetsmarknaden via BP. Det kan vara som knatteskoleledare eller som matchvärd. Vi kan också hjälpa ungdomarna att få en in en fot hos våra partners.

– Vi har också en aktivitet som heter efter skolan där vi hjälper till att skriva cv och låter ungdomarna träffa rekryteringsföretag.

Nattfotbollen är ytterligare en satsning inom ramen för Mötesplats Västerort. Varje helg, i stort sett året runt, samlas omkring 130 barn och ungdomar, 5 till 24 år, på Grimsta IP för att spela fotboll. Syftet är att få barn och unga bort från torgen.

– Den yngre gruppen spelar från 18.00 till 20.00. Sedan följer vi med dem hem för att se till att de kommer hem ordentligt. Den äldre gruppen spelar från 21.00 till 00.00, berättar Stina Jansson.

Roliga aktiviteter på höstlovet

Pengarna som klubben tilldelas nu, i samband med Mathilda Johanssons Prakts vinst i Månadens Spelare, kommer de att använda till roliga aktiviteter under höstlovet.

– Det har vi planerat sedan innan, men nu blir det enklare när vi får ett resurstillskott. Sedan ska vi lägga en del på en riktad aktivitet mot tjejer, som är svåra att nå i det här området. För Svenska Spel, som brinner för att barn och unga ska få uppleva rörelseglädje, är ett projekt som Nattfotbollen väldigt uppskattat.

– Vi gläds åt att genom Hejapriset till Månadens Spelare bidra med viktiga medel till en verksamhet som verkligen gör skillnad. Många av ungdomarna integreras i föreningslivet tack vare Nattfotbollen och Mötesplats Västerort, och det vet vi betyder väldigt mycket. Föreningslivet gör oerhörda insatser i samhället, och vi är stolta över att kunna bidra till det, säger Sara Pettersson, ansvarig projektledare för Svenska Spels samarbete med Elitfotboll Dam.

Elitettan

September: Mathilda Johansson Prakt, IF Brommapojkarna – Mötesplats Västerort

Augusti: Monica Jusu Bah, Umeå IK – Vinterakademin

Juni: Henna-Riikka Honkanen, Umeå IK – UIK 360

Maj: Tabby Tindell, IFK Kalmar – Integrationsprojekt

April: Lisa Björk, Umeå IK – Sommar- och vinterakademin

OBOS Damallsvenskan

September: Stina Blackstenius, BK Häcken

Augusti: Mia Jalkerud, Eskilstuna United – JAG2030

Juni: Olivia Schough, FC Rosengård – Football for life

Maj: Madelen Janogy, Hammarby IF – Samhällsmatchen

April: Sveindis Jane Jónsdóttir, Kristianstads DFF – After School