Storseger för serieledande AIK
Publicerad: 2023-08-19
Elitettan
AIK befäster sin serieledning efter att ha besegrat IK Rössö Uddevalla med hela 8-0 under lördagseftermiddagen.

Trelleborgs FF – Mallbackens IF 4-1

Trelleborgs FF tog över andraplatsen i den senaste omgången, och behåller platsen efter en klar 4-1–seger hemma mot Mallbackens IF under lördagen. Rio Strand inledde och avslutade målskyttet på Vångavallen, och för hemmalaget skrev även Alice Egnér och Elina Lenir in sig i målprotokollet. Mallbackens mål i matchen gjordes av Irvina Bajramovic, då hon reducerade till 3-1 på straff i den 70:e minuten.

Gamla Upsala SK – Jitex BK 3-0

GUSK håller trepoängstempot bakom topptrion TFF, Alingsås IF och AIK. Izabell Rydell gav laget ledningen efter en halvtimmes spel hemma mot Jitex BK, och en halvtimme senare ökade Sofia Fors på till 2-0. Sanna Öhlund slog i sista spiken i kistan med sitt 3-0–mål i den 90:e minuten.

Alingsås IF – IFÖ Bromölla 2-1

Målsnåla Alingsås släppte in sitt blott sjätte mål för säsongen i lördagens hemmamatch mot IFÖ Bromölla, men trots ett insläppt så blev det tre poäng för hemmalaget ändå. Detta efter att Tove Lorén nickat in 1-0 i den nionde minuten och Frida bremer ökat på till 2-0 med 20 minuter kvar att spela. Valentina Metaj skapade nerv i matchen med sin reducering i den 83:e minuten, men inget mer mål skulle falla på Mjörnvallen idag.

Lidköpings FK – Eskilstuna United 1-2

Ronja Karlsson Törnborg gav Lidköpings FK ledningen i den 17:e minute hemma mot Eskilstuna United, men i den andra halvleken skulle gästerna vända på steken. Maja Alvin kvitterade tio minuter efter pausvilan och i den 71:a minuten nickade Alexandra Benediktsson tre poäng till United med sitt 2-1–mål.

AIK – IK Rössö Uddevalla 8-0

IK Rössö Uddevalla nådde oavgjort hemma mot AIK under första halvan av säsongen, men när lagen möttes på Skytteholm skrev Gnaget säsongens hittills största segersiffror. 18-åriga Matilda Nildén briljerade med ett hattrick medan Adelisa Grabus noterades för två mål. Jennie Nordin satte 2-0–målet, Daniella Famili noterades för 6-0–kassen och Vendela Dreifaldt gjorde matchens åttonde och sista mål i den 84:e minuten. AIK befäster därmed serieledningen och bättrar på sin redan överlägsna målskillnad ordentligt.

Bollstanäs SK – BK Häcken 0-0

När de här lagen möttes i säsongspremiären vann Bollstanäs med hela 7-3 på Bravida Arena. Nu lyckades Häcken hålla nollan och plocka en poäng efter två raka förluster. För BSK:s del så var det lagets tredje kryss på de fyra senaste matcherna.

Sundsvalls DFF – Umeå IK 0-1

Det dröjde till den 93:e minuten inna Norrlandsderbyt mellan Sundsvall och Umeå fick sitt avgörande, då Alexandra Sandström satte matchens enda mål för UIK. Umeå hänger därmed med i trepoängstempot som sattes av de övriga topplagen i omgång 16, medan SDFF inte lyckades följa upp segern mot IFÖ Bromölla i återstarten med nya poäng här.