SDFF tar tre poäng på bortaplan
Publicerad: 2023-08-12
I första matchen efter sommaruppehållet var det SDFF som tog tre poäng borta mot IFÖ Bromölla.

IFÖ Bromölla – Sundsvalls DFF 1-2

Molly Wiklander öppnade målskyttet på Strandängens IP när hon gjorde sitt tionde mål för säsongen för Sundsvalls DFF mot IFÖ Bromölla. Trots att hemmalaget inledde matchen bra och hade ett par fina anfall kunde de inte nå en kvittering. Efter halvtidsvilan var samme Wiklander framme igen och utökade ledningen för gästerna. Bromölla nådde en kvittering i den 84:e minuten genom Iliriana Vllasalija men kom aldirg närmare än så. Det innebär att SDFF tar sin tredje vinst för säsongen.

Umeå IK – Bollstanäs SK 2-3

Det blev en tung förslust hemma för Umeå IK när man tog emot gästande Bollstanäs på lördagen. Efter att ha tagit ledningen med både 1-0 och 2-0 genom Alexandra Sandström, respektiva Alma Davis dröjde det till den 66:e minuten innan Cassandra Larsson lyckades sätta första reduceringsmålet för Bollstanäs. Men efter det rann Umeås ledning dem ur händerna. Kvitteringsmålet kom genom samma Larsson och slutligen var det gästernas Sabina Lundström som satte spiken i kistan med sex minuter kvar av ordinarie tid.

IK Rössö Uddevalla – Lidköpings FK 2-0

Rössö Uddevalla för en kamp för att nå över nedflyttningsstrecket och dagens tre poäng hemma mot tabellsjuan Lidköping var välkomna sådana. Första målet kom från Julia Jonasson i första halvlek med bara fem minuter kvar innan halvtidsvila. Andra halvlek såg länge ut att bli en mållös historia men i matchens slutminut utökade Cornelia Svahn hemmalagets ledning till 2-0.

Mallbackens IF – Gamla Upsala SK 3-1

Gamla Upsala tappade viktiga poäng i dagens möte mot tabelltian Mallbacken som gör att de släpper ytterligare avstånd uppåt i tabellen och kvalplatsen. För idag var det Mallbacken som tog kontroll över mötet mellan lagen från start. I första halvlek gjorde hemmalaget tre mål, signerat Venera Rexhi, Annelise Henderson samt Ida Hallansten. GUSK nådde ett reduceringsmål innan halvleken var slut genom Sofia Paulsson, men mer än så blev det inte. Andra halvlek förblev mållös och slutresultatet skrevs till 3-1.

Eskilstuna United – AIK 0-3

Serieledande AIK fortsätter att gå starkt i Elitettan. På söndagen kunde laget bortabesegra Eskilstuna United med klara 3–0. Ett självmål var det som skiljde lagen åt när domaren blåste för pausvila – men i den andra halvleken kunde Matilda Nildén och Olivia Lindstedt sätta dit var sitt.

Trelleborgs FF – Alingsås IF 3-1

Bakom AIK är det numera Trelleborgs FF som placerar sig. Det stod klart efter att man under söndagen segrade i mötet med den tidigare tabelltvåan, Alingsås IF. Gästerna fick visserligen en drömstart i form av ett ledningsmål via Frida Bremer redan i den allra första minuten. Men en kvittering från Rio Strand i den första halvleken och var sitt mål från Alice Egnér respektive Johanna Lindblom i den andra halvleken kunde hemmalaget säkra tre poäng.

BK Häcken – Jitex BK 2-5

Ett målrikt Göteborgsderby slutade med seger för Jitex BK på Bravida Arena. Borta mot BK Häcken blev Ema Paljevic första målskytt då hon satte 1-0 för gästerna på frispark i den elfte minuten, och trots att Beatrice Norén kvitterade för hemmalaget skulle Jitex gå till halvtidsvila med en 2-1–ledning tack vare Tindra Ivarsson Lidströms mål efter en halvtimmes spel. Paljevic blev tvåmålsskytt med sitt 3-1–mål i den 56:e minuten, men Novalie Jensens snabba reducering skapade återigen nerv i derbyt. I slutminuterna kunde dock Mölndalslaget dra ifrån och säkra en 5-2–seger tack vare mål från Synne Vatshelle Raa och Nell Morup.