Mallbacken drog längsta strået mot Bromölla
Publicerad: 2022-04-18
Mallbackens IF, Växjö DFF och Alingsås FC står på sju poäng efter tre omgångar.

Gamla Upsala SK – Team TG 2-0

Nykomlingen GUSK tog sin andra raka seger då man vann med 2-0 hemma mot Team TG, en annan nykomling för i år. Ingrid Wixner gav hemmalaget ledningen redan efter tio minuters spel innan Sofia Paulsson kunde utöka till 2-0 på straffspark i den 37:e minuten.

IFÖ Bromölla – Mallbackens IF 1-2

IFÖ Bromölla, en tredje nykomling, står kvar på tre poäng efter att Mallbacken vunnit på Strandängens IP. Kari Nicole Johnston gav gästerna ledningen tidigt i matchen, men i den andra halvleken kvitterade Wilma Karlsson för hemmalaget. När Svea Rehnberg satte 2-1 för Mallbacken med 20 minuter kvar att spela hittade dock IFÖ Bromölla ingen målmässig väg tillbaka.

Jitex BK – Lidköpings FK 3-3

Det svängde ordentligt på Åbyvallen där Jitex och Lidköping delade på poängen. Hemmalaget gjorde två snabba mål strax innan halvtid genom Ida Jacobson och Fanny Linderoth, men efter paus vände gästerna på steken. Ida Pettersson reducerade, Ronja Karlsson Törnborg kvitterade och Jenny Stadin satte 3–2 för LFK i den 74:e minuten. Nyss inbytta Felicia Söderberg skulle dock rädda en pinne för Jitex med sitt 3-3-mål i den 82:a minuten.

Växjö DFF – IK Uppsala 1-1

Växjös segerrad i säsongsinledningen stannade på två. Under måndagseftermiddagen kryssade man hemma mot IK Uppsala. Det såg dock länge lovande ut för hemmalaget då formstarka Hanna Stokki gjorde 1-0 i den 50:e minuten, och inte förrän en bit in på stopptid kunde gästerna hitta ett kvitteringsmål genom Andrea Thorissonn.

Älvsjö AIK – Sundsvalls DFF 1-0

Älvsjö tog säsongens första pinnar då man besegrade SDFF med 1-0 på Älvsjö IP. Efter en mållös första halvlek kunde Moa Sjöström frälsa hemmalaget med matchens enda mål i den 48:e minuten.

Alingsås FC – Bergdalens IK 1-0

Omgångens sista match var derbyt på Gerdskensvallen och det var hemmalaget som var starkast. Det dröjde till den andra halvleken, men då hittade Lisa Johansson rätt och satte matchens enda mål. Efter tre omgångar är AFC ett av tre lag som är obesegrade på sju poäng.