Växjö DFF vann i toppmötet – ett steg närmare seriesegern
Publicerad: 2022-10-01
Elitettan
Läs en sammanfattning från Elitettan-matcherna från omgång 22.

Mallbackens IF – IFÖ Bromölla 0-1

Lördagen inleddes på Strandvallen där Mallbackens IF tog emot IFÖ Bromölla. Ett möte som gästerna gick segrande ur efter att ha vunnit med uddamålet. Efter en mållös första halvlek kunde Valentina Metaj sätta dit matchens enda mål tio minuter in i den andra halvleken.

Bergdalens IK – Sundsvalls DFF 2-4

Sundsvalls DFF inledde i ett rasande tempo borta mot Bergdalens IK. Ida Åkerlund inledde målskyttet i den 18:e minuten och Ebere Orji fortsatte med två raka mål vilket satte bortalaget i en tremålsledning redan efter 35 minuters spel. I början av den andra halvleken utökade Michelle Rojas Flores till 0–4. Bergdalens IK kunde reducera två gånger om via Lova Sternfeldt – men närmre än så kom man aldrig.

IFK Norrköping – Växjö DFF 0-1

På Platinumcars Arena spelades det seriefinal mellan tvåan IFK Norrköping och serieledande Växjö DFF. Där skulle gästerna dra det allra längsta strået och vinna. Redan i matchens sjätte minut satte Mimmi Strömgren dit det mål som också skulle komma sig att bli det enda den här eftermiddagen. De tre poängen innebär att Växjö drar i från i den absoluta toppen.

IK Uppsala – Alingsås FC 1-1

En poäng vardera blev det på Studenternas där IK Uppsala under lördagen tog emot Alingsås FC. Gästernas Alexandra Roholt inledde målskyttet efter kvartens spel, men just innan pausvilan nickade Ellen Arbman Hansing in kvitteringsmålet. Inga mål blev det sedan under den andra halvleken – vilket betydde delad pott. Poängen tog Uppsala upp på andraplatsen.

Lidköpings FK – Jitex BK 3-1

Lidköpings FK tog en viktig seger i jakten på lagen ovanför i toppskiktet. Men det var dock gästande Jitex BK som skulle komma att ta ledningen på Framnäs IP genom Josefin Johansson. En ledning man dessutom höll in i pausvilan. Men i den andra halvleken kunde Moa Öhman frälsa hemmalaget med tre raka mål – ett äkta hattrick – och sköt därmed segern till Lidköpings FK.

RIK Karlskoga – Älvsjö AIK 3-6

I Karlskoga bjöds vi på sex mål den första halvtimmen och nio mål totalt. Efter 18 raka förluster tog gästande Älvsjö sin första seger sedan april. De tre poängen innebär också att laget teoretiskt har en chans att hänga kvar i Elitettan. Men då krävs fyra raka segrar samtidigt som Team TG förlorar resterande matcher. För RIK Karlskoga ser läget inte mycket bättre ut. Elva poäng upp till säker mark är det efter dagens förlust.

Team TG – Gamla Upsala SK 1-1

Team TG hade chansen att haka av både RIK Karlskoga och Älvsjö med en seger idag. Man tog också ledningen hemma mot GUSK, men gästerna kvitterade och fixade en poäng. Avståndet är nu två poäng ner till Bergdalen på den tredje nedflyttningsplatsen och det kommer bli spännande i slutomgångarna.