Publicerad: 2023-05-26
Elitettan
Alingsås IF fortsätter att vinna i Elitettan. Under fredagskvällen säkrade laget sin femte raka trepoängare.

Alingsås IF – BK Häcken 3-1

Alingsås IF kunde under fredagskvällen säkra ännu en trepoängare. Den här gången när BK Häcken var på besök på Mjörnvallen. Parva Zarassi öppnade målskyttet redan i den tolfte minuten. I den andra halvleken kunde visserligen BK Häcken utjämna via Felicia Schröder – men var sitt mål från Ina Österlind och Rebecca Cameras gav hemmalaget tre poäng.

Lidköpings FK – IK Rössö Uddevalla 4-1

Efter en mållös första halvtimme i fredagens möte mellan Lidköpings FK och IK Rössö Uddevalla kunde gästernas Julia Jonasson öppna målskyttet. En ledning som IK Rössö Uddevalla också kunde ta med in till paus. Men i den andra halvleken skulle Lidköpings FK ta över helt och hållet. Ronja Karlsson Törnborg stod för ett äkta hattrick mellan minut 49 och 81 – och spiken i kistan till 4–1 satte Jenny Stadin med sex minuter kvar av ordinarie tid.

AIK – Eskilstuna United 6-0

AIK fortsätter att rada upp storsegrar. Under lördagen blev det tennissiffror hemma mot Eskilstuna United då Gnaget vann med hela 6-0. Matilda Nildén gav hemmalaget ledningen redan i efter åtta minuters spel och Michelle Rojas utökade till 2-0 i den 20:e minuten. Adelisa Grabus och Daniella Famili stod sedan för ett mål var innan pausvilan, och ytterligare ett mål var i den andra halvleken.

Bollstanäs SK – Umeå IK 1-2

Umeå studsade tillbaka efter att i förra omgången åkt på en 7-2–förlust mot AIK. Under lördagseftermiddagen bortabesegrade man Bollstanäs SK efter två mål av Monica Jusu Bah. Hoda Khalaf gjorde BSK:s mål i matchen på Bollstanäs IP.

Gamla Upsala SK – IFÖ Bromölla 2-0

En annan tvåmålsskytt hittar vi på Lötens IP där Gamla Upsala vann med 2-0 mot IFÖ Bromölla. Detta efter att Izabell Rydell öppnat målskyttet i den fjärde minuten och stängd det i den 70:e.

Mallbackens IF – Trelleborgs FF 0-2

Trelleborg är tillbaka på vinnarspåret efter en 2-0–seger borta mot Mallbacken. Linnea Pembrandt gav TFF ledningen i den 18:e minuten, och kort efter pausvilan dök Elina Lenir upp med sitt första och Trelleborgs andra för dagen.

Jitex BK – Sundsvalls DFF 3-0

Jitex tog tredje segern för säsongen – alla på hemmaplan – när man gästades av Sundsvalls DFF under lördagseftermiddagen. Två mål av Amanda Ebbesson förde upp Jitex i en 2-0–ledning i första halvlek, och i den 56:e minuten kunde Ema Paljevic sätta spiken i kistan med sitt 3-0–mål.