Publicerad: 2022-08-20
Elitettan
Läs en sammanfattning från matcherna i Elitettans omgång 17.

IK Uppsala – Lidköpings FK 3-0

IK Uppsala befäster sin serieledning i Elitettan efter en ny seger under lördagen. Lidköpings FK hemmabesegrades med 3–0. Men det skulle dröja innan dess att matchens första mål kom till. Det var först i början av den andra halvleken som Nicole Robertson kunde sätta dit 1–0. Samma spelare skulle sedan också dubbla den ledningen i matchens 72:a minut. Och direkt efter det satte Hanna Persson spiken i kistan när hon fastställde slutresultatet.

IFK Norrköping – Mallbackens IF 2-0

En stark första halvlek bäddade för en hemmaseger på Platinumcars Arena när IFK Norrköping under lördagen tog emot Mallbackens IF. Wilma Leidhammar satte dit 1–0 efter närmare 24 minuters spel, och åtta minuter senare skrev Diljá Ýr Zomers in sig i målprotokollet genom att göra 2–0. Några fler mål blev det sedan inte, utan det var IFK Norrköping som fick fira tre poäng.

Team TG – Sundsvalls DFF 1-1

På Umeå Energi Arena SOL fick publiken bevittna en mållös första halvlek när Team TG och Sundsvalls DFF under lördagen drabbade samman. Men samma publik skulle dock få anledning att jubla i mitten av den andra halvleken när Alexandra Sandström gav hemmalaget ledningen. Men mindre än tio minuter senare va Sundsvalls DFF tillbaka i likaläge. 1–1 stod sig sedan hela vägen in i mål och det resulterade i var sin poäng för lagen.

Gamla Upsala SK – Alingsås FC 2-5

Det blev en minst sagt målrik historia när Gamla Upsala SK tog emot Alingsås FC på lördagseftermiddagen. Redan i den tolfte minuten tog gästerna ledningen genom Tove Lorén. Gamla Upsala skulle komma tillbaka efter dryga halvtimmens spel, och det var Izabell Rydell som satte dit kvitteringen. Två mål från Lisa Johansson just innan paus såg dock till att Alingsås gick till halvtidsledning med en tvåmålsledning.

I den andra halvleken drog gästerna ifrån ytterligare och 1–4 kom genom Olivia Sultan. Hemmalaget kunde reducera direkt efter via Sanna Öhlund, men Alingsås och Victoria Svanström fick det allra sista ordet.

Jitex BK – Älvsjö AIK 2-0

Jitex BK kunde under lördagen säkra en trepoängare i Elitettan hemma mot Älvsjö AIK. Efter 28 minuters spel spräckte Ida Jacobson målnollan när hon gjorde 1–0 för hemmalaget. Kvarten in i den andra halvleken dubblade Magda Le Therisien den ledningen och faställde då även det som skulle komma att bli slutresultatet den här eftermiddagen på Åbyvallen.

Bergdalens IK – RIK Karlskoga 2-3

I bottenstriden plockade RIK Karlskoga tre värdefulla poäng när Bergdalen besegrades på Borås Arena. Hemmalaget inledde dock målskyttet genom Lova Sternfeldt, men gästerna kom snabbt tillbaka. Först kvitterade Saga Olsson innan ett självmål från hemmalaget avslutade den första 45:an.

Sara Ojebo satte sedan 3-1 sju minuter in i den andra halvleken och trots ett reduceringsmål från Bergdalen höll RIK Karlskoga undan och tog, efter nio raka förluster, tre poäng.

Växjö DFF – IFÖ Bromölla 6-0

Växjö visade återigen att man är att räkna med i toppen. Sex nya mål framåt där fyra av dagens baljor kom från Evelyn Ijeh. Anfallaren har nu gjort 13 mål på de nio senaste matcherna. Smålänningarna är tvåa i tabellen. Två poäng bakom IK Uppsala.