Matchbladet – inför omgång 14
Publicerad: 2023-07-07
Elitettan
Vårsäsongens sista omgång i Elitettan bjuder på hela sex matcher under lördagen innan allt avslutas på Åbyvallen för mötet mellan Jitex BK och Trelleborgs FF på söndagseftermiddagen.

Lördag 13.00 Alingsås IF – Umeå IK

Alingsås IF jagar fortsatt AIK i den absoluta tabelltoppen – och ställs under lördagen mot fjärdeplacerade Umeå IK som även de är på jakt efter topplaceringar. Båda lagen kommer till matchen från var sin 0–0-match, och är utan tvekan sugna på att avsluta vårsäsongen med en trepoängare.

– Det är klart att tre poäng hade gett oss lite distans till Trelleborg, men absolut är jag nöjd med att vi behåller vår plats. Resultaten studsade med oss när både de och Umeå kryssade, sa Alingsås tränare Joakim Carlsson till Alingsås Tidning.

Lördag 14.00 Bollstanäs SK – Sundsvalls DFF

Bollstanäs SK inledde sejouren i Elitettan starkt, men har därefter dalat nedåt något i tabellen. Inför vårsäsongens sista match, hemma mot Sundsvalls DFF, placerar sig laget på en åttondeplats. Motståndet Sundsvall har haft en desto tuffare inledning, och efter 13 omgångar ligger laget sist i tabellen med sex inspelade poäng på kontot.

Sundsvalls Molly Wiklander vill se sitt lag ta tre poäng inför sommarvilan.

– Det hade varit skönt att avsluta vårsäsongen på ett bra sätt, och sen ta lite ledigt och komma tillbaka med ny energi. Jag tror vi alla behöver en paus och känna att man kan samla kraft och komma tillbaka, säger hon till Sundsvalls Tidning.

Lördag 14.00 IFÖ Bromölla – Mallbackens IF

Mitt i Elitettan-tabellen finner vi IFÖ Bromölla med 17 inspelade poäng på 13 matcher. Efter en tung förlust mot serieledande AIK studsade man minst sagt tillbaka när IK Rössö Uddevalla besegrades med 3–1 i den förra omgången. Nu väntar Mallbackens IF på hemmaplan i vårens sista match.

Lördag 15.00 BK Häcken – Eskilstuna United

Efter fem raka förluster kom till slut en förlösande trepoängare för BK Häcken när Sundsvalls DFF besegrades i den förra omgången. Men laget är fortsatt placerat på nedflyttningsplats och när niondeplacerade Eskilstuna United kommer på besök under lördagen är det tre viktiga poäng på spel.

Eskilstuna kommer i sin tur till matchen från ett oavgjort möte med Lidköpings FK. Laget hade ledningen, men med kvarten kvar att spela kunde motståndaren kvittera.

– Det är surt, jag tycker att vi har jättemånga målchanser framåt och ska vinna det här. Det är lite slarvigt bakåt på deras mål, sa Eskilstunas målvakt Julia Langörgen till Eskilstuna Kuriren.

Lördag 15.00 Gamla Upsala SK – IK Rössö Uddevalla

Femteplacerade Gamla Upsala säkrade en poäng mot fyran Umeå IK i den förra omgången och är därmed fortsatt häng på topplaceringar i Elitettan. Nu ska laget avsluta vårsäsongen med hemmamatch mot nykomlingen IK Rössö Uddevalla.

– Jag tycker vi gör en fantastisk bra prestation sett över nittio minuter. Framför allt då vårt försvarsspel var i princip perfekt. Så de har väldigt svårt att spela ur vårt höga försvarsspel. Sedan skapar vi en hel del målchanser, sa lagets tränare Fredrik Bernhardsson efter 0–0-mötet med Umeå till Upsala Nya Tidning.

Lördag 15.00 Lidköpings FK – AIK

Efter 13 omgångar placerar sig Lidköpings FK på en sjätteplats i Elitettan-tabellen. Lördagens motståndare AIK toppar tabellen – och har ännu inte förlorat en match. Lidköping kommer till hemmamatchen mot AIK med ett oavgjort resultat mot Eskilstuna i bagaget. En insats som enligt tränaren Andreas Tilly Gustavsson visar att man är på rätt väg.

– Det har sett lite bättre ut i de två senaste matcherna, här och mot Alingsås. Kampmoralen har varit högre. Men vi vill ha fler poäng och har inte kommit upp i den nivån som vi ska vara. Det saknas något i båda straffområdena, säger han till Nya Lidköpings-Tidningen.

Söndag 15.00 Jitex BK – Trelleborgs FF

Jitex BK såg ut att ta en poäng mot formstarka serieledaren AIK i den förra omgången. Men ett straffmål i den fjärde tilläggsminuten gav AIK samtliga tre poäng. Nu väntar ett nytt topplag i form av Trelleborgs FF för tiondeplacerade Jitex. Ett Trelleborg som i sin tur har sex matcher utan förlust.

För Trelleborgs målvakt Jennifer Wandt blir mötet med Jitex inte bara vårsäsongens sista match. Det är även hennes sista match i föreningen – och som fotbollsspelare.

– Jag har älskat att spela här. Vi har fantastiska fans och en fantastisk arena. Men jag är exalterad över vad som väntar i framtiden, sa hon till Trelleborgs Allehanda efter lagets kryss mot Bollstanäs i vad som blev hennes sista hemmamatch.

Joakim Forsell
HUVUDSPONSOR
PRESENTING / NATIONELL PARTNER:
SÄNDNINGSPARTNER