Nildén avgjorde toppmötet för AIK
Publicerad: 2023-09-30
Elitettan
AIK tog ett stort steg mot att nå direktuppflyttning till OBOS Damallsvenskan genom att besegra Alingsås IF i lördagens toppmöte.

Gamla Upsala SK – Umeå IK 1-1

Gästande Umeå IK tog ledningen redan i den andra matchminuten då Alexandra Sandström satte 1-0 för gästerna. En kvart senare var Gamla Upsala SK ikapp, Camilla Olsson stod för kvitteringen på Lötens IP.

BK Häcken – Sundsvalls DFF 1-3

Sundsvalls DFF:s fina form fortsätter. Under lördagen kom tredje vinsten på de fyra senaste matcherna då BK Häcken bortabesegrades med 3-1. Beatrice Norén gav förvisso hemmalaget ledningen i den första halvleken, men i den 70:e minuten satte Molly Wilander 1-1 och sedan tog SDFF över. Blerta Smaili nickade in 2-1 innan Wiklander punkterade matchen med sitt andra mål för dagen.

IFÖ Bromölla – Lidköpings FK 0-3

Jenny Stadin förde upp Lidköpings FK i bortaledning mot IFÖ Bromölla efter blott tre minuters spel. I den 20:e minuten ökade Jennifer Sjösten på till 2-0, och på stopptid i den andra halvleken kunde Sarah Michael sätta spiken i kistan med LFK:s 3-0–mål.

Mallbackens IF – Jitex BK 2-3

Målglada Jitex BK har hittat storformen. Laget har fyra segrar och ett kryss på de fem senaste matcherna – under vilka man gjort 17 mål framåt – och den senaste trepoängaren kom borta mot Mallbackens IF. Annelise Marie Henderson gav dock hemmalaget ledningen på Strandvallen, men sedan följde tre raka Jitex-mål. Ema Paljevic kvitterade, Synne Vatshelle Raa satte ledningsmålet och Amanda Ebbesson ökade på till 3-1. Ett självmål från gästerna gav matchen nerv i slutet, men Jitex höll undan och vann med 3-2.

Trelleborgs FF – IK Rössö Uddevalla 6-1

Även på Vångavallen skulle ett lag som hamnat i underläge vända till seger. IK Rössö Uddevalla fick med sig ett självmål tidigt i matchen, men sedan gasade Trelleborgs FF ifrån. Hanna Persson kvitterade i mitten av första halvlek, och efter en timmes spel kunde Elina Lenir sätta 2-1. Bara två minuter senare ökade Alice Egnér på till 3-1 och ytterligare fyra minuter senare var det TFF:s tir att få ett självmål med sig. TFF trummade på och i den 70:e minuten fastställde Saga Ollerstam en ruggig målkavalkad med sitt 5-1–mål, Trelleborgs fjärde på bara tio minuter. Än var det inte slutmålat på Vångavallen, och med tio minuter kvar att spela kunde Edina Filekovic sätta 6-1 på frispark.

AIK – Alingsås IF 1-0

Lördagens toppmöte i Elitettan spelades på Skytteholm där serieledande AIK tog emot tabelltrean Alingsås IF. När lagen möttes i säsongspremiären slutade matchen 0-0, och även den här gången skulle det bli målsnålt – men med ett viktigt undantag. Med drygt 20 minuter kvar att spela kunde formstarka Matilda Nildén sätta 1-0 för Gnaget, som därmed har elva poäng ned till tredjeplatsen med fem omgångar kvar att spela. Det krävs med andra ord bara två segrar till för att AIK på egen hand ska säkra direktuppflyttning till OBOS Damallsvenskan.

Eskilstuna United – Bollstanäs SK 1-0

Eskilstuna United öppnade söndagens hemmamatch mot Bollstanäs i en rasande fart och testade gång på gång Lovisa Fock i BSK-kassen. Till slut fick United utdelning då Alexandra Benediktsson i den 36:e minuten kunde nicka in 1-0 – ett resultat som stod sig till slutsignalen.

Jonas Jacobson
HUVUDSPONSOR
PRESENTING / NATIONELL PARTNER:
SÄNDNINGSPARTNER