• Huvudsponsor
    Presenting partner
Torsdag Tor 18 Maj Maj
Lördag Lör 20 Maj Maj
Fredag Fre 26 Maj Maj
Lördag Lör 27 Maj Maj
Torsdag Tor 1 Juni Jun
Lördag Lör 3 Juni Jun
Söndag Sön 4 Juni Jun
Fredag Fre 9 Juni Jun
Lördag Lör 10 Juni Jun
Söndag Sön 11 Juni Jun

Matchbladet – Inför omgång 5

5 maj 2023 14:35
Elitettan

Det blir en intensiv lördag i Elitettan då samtliga matcher i omgång 5 spelas under dagen. Först ut är tre matcher kl 13.00, medan dagens sista avsparkstid är 15.00 då Trelleborgs FF gästas av Lidköpings FK.


Lördag 13.00 IFÖ Bromölla – Eskilstuna United

IFÖ Bromölla har både gjort mål och släppt in mål i var och en av de fyra omgångar som spelats hittills. I förra omgången föll man borta mot Mallbackens IF, det var värmländskornas första seger för säsongen.

– Det positiva var att vi aldrig gav upp och trodde det på det, men vi lyckades inte helt enkelt. En blandad insats, men jag tycker vi ger bort segern, säger Bromölla-tränaren Pierre Persson till Kristianstadsbladet.

Lördagens motståndare Eskilstuna United vann mot Mallbacken i premiäromgången, men letar nu efter första segern sedan dess.

Lördag 13.00 AIK – Gamla Upsala SK

AIK har växlat upp med två raka segrar efter två inledande 0-0–matcher i säsongsupptakten. Åtta mål har Gnaget öst in på de två senaste matcherna och man parkerar på andra plats i tabellen efter fyra omgångar. På lördag ställs laget mot Gamla Upsala, som haft tufft motstånd i säsongsupptakten men ändå plockat poäng i tre av fyra matcher. Senast spelade man 3-3 mot Lidköpings FK efter en svängig drabbning.

– Lite bittert såklart att tappa ledningen två gånger. Besviken att vi inte lyckades stänga matchen tidigare, samtidigt nöjd hur vi spelmässigt hanterar matchen under långa stunder. Det är lite tudelat, egentligen nöjd med en poäng mot ett starkt Lidköping samtidigt besviken att vi tappade två poäng sett till matchen, säger GUSK-tränaren Fredrik Bernhardsson till UNT.

Lördag 13.00 Jitex BK – Umeå IK

Efter premiärsegern mot IFÖ Bromölla har Jitex BK haft det tyngre. En svit på tre raka förluster ska man försöka bryta när Umeå IK gästar Åbyvallen under lördagen. Gästerna har svajat i resultaten med två segrar och två förluster hittills. Senast hemma mot Alingsås IF föll man med 1-0.

– Jag tycker ändå att vi gör det bra. När de får in sitt 1-0-mål påverkar det väl oss lite men jag tycker att vi under första halvlek fortsätter vara metodiska och tro på det. Men man kan kanske inte spela med samma lugn när man jagar, säger Umeå-kaptenen Linnea Selberg till Västerbottens-Kuriren efter den matchen.

Lördag 14.00 BK Häcken – IK Rössö Uddevalla

Ny hemmamatch för BK Häcken, och en chans att vända på en tuff trend: på de två första hemmamatcherna har laget två förluster och en målskillnad på 4-12. Bortaspelet är dock en annan femma, där har nykomlingen skrapat ihop sex poäng – full pott – än så länge. Lördagens bortalag IK Rössö Uddevalla är även de nya i Elitettan, och efter två inledande förluster anas en försiktig optimism efter två raka kryss.

– Vi är fortfarande i ett stadium där vi acklimatiserar oss. Vi tog poäng av Trelleborg i förra matchen borta, och nu mot Eskilstuna. Det vi tar med oss från den här matchen är att vi är på rätt väg. De säger ju att det räcker att kryssa borta och vinna hemma så kan man komma långt, säger Rössös tränare Jonas Björk till Bohuslänningen.

Lördag 14.00 Mallbackens IF – Bollstanäs SK

Bollstanäs står i ensam majestät i toppen av tabellen efter fyra spelade omgångar med tio inspelade poäng. Senast mot Jitex adderades tre friska pinnar efter ett sent segermål. Nu gästar man Mallbacken, som efter tre inledande förluster äntligen fick segerjubla i den senaste omgången.

– Vi slarvar mindre och har ett mindre bolltapp, vi jobbar mer kollektivt. Vi går in i första situationen och hjälper varandra därefter, säger Mallbacken-tränaren Ulf Buskqvist om insatsen i 3-2–segern mot IFÖ Bromölla till NWT.

Lördag 14.00 Alingsås IF – Sundsvalls DFF

2-1 i målskillnad på fyra matcher. Alingsås IF har varit svårslagna i säsongsinledningen och tog även sin första trepoängare borta mot Umeå senast. Nu väntar nytt norrländskt motstånd, men på hemmaplan, då Sundsvalls DFF gästar Mjörnvallen.

– Vi har successivt blivit bättre och bättre i vår offensiv och var verkligen värda en seger. Mot Umeå skapade vi ju flera fina chanser utöver mitt mål. Bakåt vet vi vad vi kan och det ger oss en grundtrygghet, säger senaste segerskytten Moa Jarl till Alingsås Tidning.

Lördag 15.00 Trelleborgs FF – Lidköpings FK

Lidköpings FK slutade femma i Elitettan 2022 och har inlett 2023 utan förlust. Nykomlingen Trelleborgs FF är även de obesegrade med samma resultatrad: två segrar och två kryss. Senast vann TFF med uddamålet borta mot SDFF.

– Jag tror absolut att vi har chans att slå alla lag i serien, sett till hur vi börjat. Jag skulle absolut kunna räkna med att vi kan ligga i toppen och fajtas. Men det har bara gått fyra matcher, säger Trelleborg-talangen Lova Sternfeldt till Trelleborgs Allehanda.

LFK tror å sin sida att man har ännu mer att ge än den inledning som laget lyckats prestera.

– Vi har tagit de poängen vi ska ha, men vi är inte uppe på den nivå vi vill. När vi växlar upp i matcherna syns det hur bra vi kan vara, säger LFK-tränaren Andreas Tilly Gustavsson till Nya Lidköpings-Tidningen.