Publicerad: 2022-05-09
Elitettan
Efter sex omgångar är det tight i toppen av Elitettan. Sju lag ligger inom fyra poäng med Lidköping i topp.

Lördag 14.00 Team TG – RIK Karlskoga 2-0

Nykomlingen Team TG tog sin andra raka seger och poäng för tredje matchen i följd efter tre förluster i inledningen. Parva Zarassi satte en straff och Alexandra Sandström avgjorde i slutminuterna. För RIK Karlskoga fortsätter den tunga inledningen. Kaget står kvar på en pinne efter sex matcher.

Lördag 14.00 IK Uppsala – Jitex BK 4-1

Nicole Robertson och IK Uppsala tog säsongens tredje seger och är ett av lagen som slåss i toppen. Robertson stod för två mål mot Jitex och har nu gjort fyra mål på de tre senaste matcherna och fem totalt. Helen Eke och Rosa Herreros gjorde de två andra när Uppsala tog sin tredje hemmaseger. På Studenternas har man 13-1 i målskillnad än så länge.

Lördag 15.00 Alingsås FC – Växjö DFF 0-0

Toppmötet på Mjörnvallen slutade mållöst och lagen delade på poängen. Både Alingsås och Växjö är fortsatt med i toppstriden strax bakom LFK och ser ut som att man kommer vara så framöver.

Lördag 15.00 Bergdalens IK – IFÖ Bromölla 2-2

Nykomlingsmötet i Borås stod 0-0 i paus, men i den andra halvleken exploderade det. Gästerna tog ledningen genom Emmy Blomberg, men det rödklädda hemmalaget kom tillbaka. Izabela Bergström kvitterade och med tolv minuter kvar satte Sara Linden ledningsmålet för boråsarna. Men Milla Larsson kvitterade med fyra minuter kvar och det blir ett poäng var.

Lördag 15.00 Mallbackens IF – Älvsjö AIK 5-1

Hemmalaget fick en pangstart och hade 2-0 redan efter fyra minuter efter mål av Irvina Bajramovic och Svea Renberg. I den andra halvleken satte Susanne Skalberg två mål till 4-0 innan Kari Johnston sitt fjärde mål för säsongen till 5-0 innan Maja Wangerheim reducerade.

Söndag 13.00 IFK Norrköping – Gamla Upsala SK 2-1

Lovisa Gustafsson och Sabina Ravnell gjorde vars ett tidigt mål på Platinumcars Arena och Peking hade en tidig 2-0–ledning. Sanna Öhlund reducerade för gästerna med en halvtimme kvar, men närmre än så kom inte GUSK och Norrköping säkrade säsongens första hemmaseger.

Söndag 14.00 Lidköpings FK – Sundsvalls DFF 3-0

Serieledande Lidköping tog sin tredje raka seger och är fortsatt utan förlust i inledningen av Elitettan. Mot Sundsvall gjorde Ida Pettersson två mål och Sarah Michael ett i 3-0–segern.