Sen upphämtning av IK Uppsala mot Jitex
Publicerad: 2022-09-24
Elitettan
IK Uppsala gjorde två mål i slutminuterna och fick därmed mig sig ett 2-2–resultat från bortamötet med Jitex BK.

Jitex BK – IK Uppsala 2-2

Jitex gick upp i en 2-0–ledning i lördagens hemmamatch mot IK Uppsala. Ella Smith Ygfeldt satte matchens första mål i den 35:e minuten och med kvarten kvar att spela ökade Alexandra Hellekant på till 2-0. Men i den 90:e minuten reducerade Nicole Robertson för gästerna, som sedan forcerade fram en kvittering djupt in på stopptid då Ella Gunnarsson kunde sätta 2-2.

Gamla Upsala SK – Bergdalens IK 2-4

Bergdalens IK har hittat formen ordentligt under hösten och gett sig själva chansen att hänga kvar i Elitettan. Under lördagen kom tredje segern på de fyra senaste omgångarna, och man närmar sig därmed lagen ovanför nedflyttningsstrecket med stormsteg. På Löptens IP var det Hanna Jiozon som gav Bergdalen ledningen tidigt i matchen, men 20 minuter senare hade GUSK vänt på steken genom mål av Elin Åkerman och Izabell Rydell. Jiozon blev tvåmålsskytt då hon kvitterade strax innan halvtid, och i den 69:e minuten kunde Izabella bergström återigen ge gästerna ledningen. Bara minuten senare ökade Sara Lindén på till 4–2, och den här gången kunde hemmalaget inte komma tillbaka i matchen.

Mallbackens IF – Alingsås FC 0-0

En jämn tillställning mellan Mallbacken och Alingsås slutar med att lagen håller nollan mot varandra. Det var gästernas andra raka kryss, och även om man inte tappar i relation till IK Uppsala – Alingsås ligger trea och Uppsala tvåa i tabellen – så har nu IFK Norrköping chansen att gå om i toppstriden.

IFÖ Bromölla – Älvsjö AIK 2-1

IFÖ Bromölla inledde söndagens matcher i Elitettan med att hemmabesegra jumbon Älvsjö AIK. Men det var bortalaget som fick den bästa av starter i det här mötet. Moa Sjöström kunde sätta dit 0–1 strax innan kvarten var spelad. Bromölla kunde dock replikera relativt snabbt genom Ofelia Medhammar och matchen var åter i ett likaläge. Ett resultat som också såg ut att hålla hela vägen, men med endast minuten kvar av ordinarie tid nickade Wilma Karlsson in segermålet, 2–1.

Sundsvalls DFF – Lidköpings FK 1-2

Det dröjde bara tio minuter innan Ida Pettersson hittade in med ett ledningsmål för Lidköpings FK i söndagens bortamöte med Sundsvalls DFF. Hemmalaget, via Michelle Rojas Flores, skulle dock lyckas ta sig in i matchen igen efter dryga halvtimmens spel. Men bara några minuter senare replikerade Lidköping och Moa Öhman kunde redan där och då fastställa det som också blev slutresultatet, 1–2.

IFK Norrköping – Team TG 3-0

På Platinumcars Arena såg IFK Norrköping och Team TG ut att gå till halvtidsvilan med ett 0–0-resultat – men kort innan halvleken nått sitt slut kunde Irma Cajlakovic sätta dit ledningsmålet. Och när sedan Ebba Handfast dubblade den ledningen omgående i den andra halvleken var segern inom räckhåll. I den 68:e minuten kunde Lovisa Gustafsson fastställa slutresiltatet till 3–0.

Växjö DFF – RIK Karlskoga 4-0

Växjö DFF rycker i från ytterligare i toppen efter en ny seger. Den här gången via 4–0 hemma mot RIK Karlskoga under söndagen. Inom loppet av två minuter, mellan minut 16 och 18, målade Dessislava Dupuy dubbelt och gav sitt Växjö en stark matchinledning. Evelyn Ijeh utökade till 3–0 kort innan paus och i början av den andra halvleken kom också slutligen 4–0 genom Mimmi Strömgren.