• Huvudsponsor
    Presenting partner
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Söndag Sön 30 Oktober Okt
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 1 April Apr
Söndag Sön 2 April Apr
Lördag Lör 15 April Apr
Söndag Sön 16 April Apr

Evelyn Ijeh Månadens Spelare i augusti

13 september 2022 14:00
Elitettan

Växjös skyttedrottning plockar hem priset som Månadens Spelare i Elitettan i augusti.

– Jag känner att både jag och hela laget har presterat riktigt bra, säger Ijeh.


Nominering: Med sex mål efter omstarten hjälpte Evelyn Ijeh sitt Växjö DFF till sex raka segrar.

Växjö DFF har gått som tåget efter omstarten av Elitettan och i slutet på juli och genom augusti gjorde laget 27 mål och släppte in tre på sex matcher. Det gav full pott och 18 poäng och smålänningarna toppar en jämn serie. Evelyn Ijeh har visat fin form efter omstarten och gjorde bland annat fyra mål i 6-0–segern mot IFÖ Bromölla.

– Självklart är det väldigt roligt att bli utsedd till månadens spelare. Jag känner att både jag och hela laget har presterat riktigt bra och det har belönat sig. Att dessutom kunna vara med och stötta våra hållbarhetsinitiativ känns fantastiskt och är en självklarhet för mig, säger Ijeh om utmärkelsen.

Månadens Spelare tilldelas 10.000 kronor av Svenska spel som går till ett av klubbens CSR-projekt.

Laura Solterbeck Klubbchef Växjö berättar om var prissumman ska användas: - Evelyn väljer att skänka prissumman till Växjö DFFs hållbarhetsinitiativ “Pulspass” som vi har tillsammans med Norregårdsskolan i Växjö. “Pulspass” är vårt senaste initiativ, som startade i samband med skolstart denna höst, och innebär att våra A-lagsspelare håller i 30 minuters så kallade pulspass på Norregårdsskolan. Detta gör våra spelare sammanlagt sex gånger i veckan (två pass onsdagar-fredagar). Initiativet skapades med bakgrund till att enbart 12 procent av flickorna (11-15 år) och 17 procent av pojkarna (11-15 år) uppnår målet att dagligen komma upp i 60 minuter fysisk aktivitet. Vi vill att fler unga människor ska komma i rörelse och samtidigt är det en bra ingång ur ett förebildsperspektiv.

Elitfotboll Dam utser varje månad Månadens Spelare i Elitettan. Vinnaren utses av en jury bestående av seriens lagkaptener samt representanter från media och partners.