Dominant BP klart för final i Svenska Spel F19
Publicerad: 2021-11-05
Fyra mål i den första halvleken lade grunden för BP:s avancemang till söndagens final. Semifinalen mot KIF Örebro slutade 5–0 efter bland annat två mål av Liv Brunzell.

BP vann Svenska Spel F19 Norra två poäng före tvåan Umeå IK. De 56 målen framåt stack ut och offensiven är det Saga Swedman som stuckit ut under säsongen. 17 mål på 15 spelade matcher har det blivit för Swedman, som också fått debutera i Elitettan. Men det var inte Swedman som hittade nätet först i semifinalen mot KIF Örebro. Liv Brunzell gjorde sex mål på 13 matcher i seriespelet, men hon behövde bara 13 minuter på sig för att göra både 1–0 och 2–0 i semifinalen.

Det första målet kom efter en högerhörna i den tionde minuten och tvåan dröjde lite drygt två minuter när Brunzell stötte bollen i nät efter en hörna från vänster. Ett skakat KIF Örebro växte in i matchen och kom till flera fina inläggslägen innan pausvilan, men för få blåklädda spelare fyllde på i boxen. Istället kom 3–0 till BP när Line Wessman pangade in bollen bakom KIF-målvakten Lisa Davidsson i den 39:e minuten. I den 45:e minuten kom också fyran när Julia Adebäck slog en hård hörna direkt i mål.

Halvtidsvila med en klar BP-ledning och en trevande och mindre intensiv inledning på den andra halvleken. Efter 56 minuter kom dock det femte målet för kvällen. Sofia Norrby klippte till från distans och bollen letade sig in i mål via Davidssons vänstra stolpe.

KIF Örebro skapade ett par farligheter i jakten på en reducering, men BP lyckades freda sitt mål och kan efter segern ladda om för finalen på söndag. Där ställs man mot vinnaren av mötet mellan FC Rosengård och Umeå IK.