• Huvudsponsor
    Presenting partner

Matchbladet – inför omgång 21

1 oktober 2021 20:21
Elitettan

Det är dags för en ny omgång av Elitettan och vi tar sikte på en matchhelg med intressanta bataljer på flera platser. Kan Umeå haka av de jagande lagen? Tar Borgeby in ytterligare poäng i jakten på nytt kontrakt?


IK Uppsala – Umeå IK, lördag 14.00

Ett toppmöte där Umeå IK kan ta ett jättesteg mot seriesegern vid vinst. Just nu har man åtta poäng till tvåan IFK Kalmar och nio poäng ner till duon Uppsala och BP. Formen är briljant hos gästerna och segern mot IFK Norrköping senast var lagets fjärde raka.

Uppsala har två förluster på de tre senaste och måste komma igång igen för att att vara med i kampen om uppflyttning hela vägen in i mål.

Bollstanäs SK – IFK Kalmar, lördag 15.00

Hemmalaget är piskade att vinna för att hoppet om Elitettanspel ska leva vidare på riktigt. Kalmar är å sin sida riktigt sugna på tre poäng för att hänga på i toppen. Just nu är man tvåa och på uppflyttningsplats, men både IK Uppsala och BP jagar bara poängen bakom.

Frågan inför helgen blir hur BSK ska kunna stoppa Mimmi Asperot och Tabby Tindell.

BP – Sundsvalls DFF, lördag 15.00

Sundsvall överraskade och besegrade toppjagande IK Uppsala i förra omgången. En lika fin insats i helgen så kan man absolut störa även BP. Men tabellfyran BP har en fin form med fyra raka matcher utan förlust och på de tre senaste matcherna har man 9-1 i målskillnad. Mathilda Johansson Prakt har gjort fyra mål på fem matcher och siktar givetvis mot fler i helgen.

Sundsvall har fått fart på säsongen efter sin svaga inledning. Med tolv poäng ner till nedflyttningsplats och 18 kvar att spela om känns det som att kontraktet snart säkras.

IFK Norrköping – Lidköpings FK, lördag 15.00

Gästernas dröm om en topp tre-placering lever efter en förlust på de tio senaste. Lite för många oavgjorda matcher gör att man fortfarande har sex poäng upp till tredjeplatsen, men med 18 pinnar kvar att spela om finns hoppet kvar. Peking har å sin sida sju raka matcher utan seger och med Borgebys två raka segrar börjar nedflyttningsstriden tätna. Men än så länge har IFK sex poäng till godo. Kan man ta tre viktiga poäng i jakten på nytt kontrakt i helgen?

Jitex BK – Mallbackens IF, lördag 18.00
Ett mittenmöte utan större intresse för den slutgiltiga tabellens övre och undre del. Lagen kämpar för att nå en så bra tabellplacering som möjligt och bygga självförtroende inför nästa säsong.

Alingsås FC – Borgeby FK, söndag 15.00

Borgeby har två raka segrar och har fått nytt liv lagom till slutspurten. Kan man fortsätta på samma sätt får Alingsås FC se upp. Efter två raka segrar åkte AFC på en storförlust mot BP senast. Däremot tog man sig in i Svenska Cupens gruppspel efter en fin seger mot lokalkonkurrenten Lidköpings FK.

Älvsjö AIK – Morön BK, söndag 17.00

Älvsjö har säkrat kontraktet, men har kanske lite för långt upp för att vara med och kriga i toppen. Den sista chansen att blanda sig i toppstriden kommer i helgen när tabellfemman Morön står för motståndet. En seger på de fyra senaste är dock tungt.

Men Moröns form är inte så mycket bättre. En seger på de sex senaste och det är två lag som behöver poängen för att bygga självförtroende.

Får vi en segrare eller blir det oavgjort och besvikelse för båda lagen?

Veckans hetaste: Utan tvivel toppmatchen i Uppsala. Vinner Umeå känns det nästan som att man kan räkna in uppflyttning, men bara nästan!

Missa inte: Kampen kring nedflyttningsstrecket mellan IFK Norrköping och Borgeby. Lagen möts visserligen inte, men just nu blåser det positiva vindar i Skåne och motsatta i Östergötland.

Matcherna ser ni hos: Sportexpressen, precis som vanligt.