Flera målkalas när helgens omgång inleddes
Publicerad: 2022-05-21
Elitettan
Helgens fem första matcher bjöd på 25 mål. Två av dem kom från Jitex Magda Le Therisien. Här hittar du en kort sammanfattning från omgångens bataljer.

Alingsås FC – Mallbackens IF 3-0

Målsnåla Alingsås fick proppen ur och gjorde för första gången den här säsongen mer än två mål i samma match. Rebecca Cameras inledde målskyttet när hon gjorde mål för andra matchen i rad. Övriga två mål kom från Alma Öberg och Tove Loren. Segern innebär att obesegrade AFC just nu är tvåa i tabellen.

JItex BK – IFÖ Bromölla 2-1

Magda Le Therisien gjorde båda målen när Jitex säkrade sin andra raka hemmaseger. Laget är sexa i tabellen, men närmar sig lugnt och stilla topplagen.

IFK Norrköping – Älvsjö AIK 2-0

Lovisa Gustafsson är stekhet. Efter att Mimmi Asperot givit Peking ledningen mot Älvsjö satte Gustafsson spiken i kistan när hon gjorde mål för fjärde matchen i rad. IFK Norrköping tog sin tredje seger på de fyra senaste och är bara fyra poäng från toppen i Elitettan.

IK Uppsala – Sundsvalls DFF 8-1

På tal om stekheta. IK Uppsala seglar, åtminstone tillfälligt, upp i serieledning efter dagens storseger hemma mot Sundsvall. Nicole Robertson gjorde tre av målen i 8-1–segern och står noterat för sju fullträffar på de fem senaste matcherna. Av de fem har Uppsala vunnit fyra.

Växjö DFF – Gamla Upsala SK 7-1

Växjö är ytterligare ett lag som är obesegrat efter åtta spelade matcher. Och efter tre raka kryss fick laget äntligen fira tre poäng när Gamla Upsala kördes över med 7-1. Hanna Stokki inledde målskyttet med sitt sjätte för säsongen, Evelyn Ijeh gjorde sina två första i årets Elitettan och Mimmi Strömgren avslutade målkalaset med sexan och sjuan under de sista tio minuterna.

Team TG – Lidköpings FK 0-4

Målkalasen fortsatte under söndagen då Lidköpings klara seger borta mot Team TG gör att man håller fast i förstaplatsen i tabellen. Stekheta Ida Pettersson gjorde två nya mål då LFK gick upp i en 2-0–ledning efter 16 spelade minuter. Dorothea Greulich ökade på till 3-0 i den andra halvleken innan Emma Gabrielsson kunde fastställa slutresultatet till 4-0 på frispark.

RIK Karlskoga – Bergdalens IK 1-5

Bergdalen rivstartade borta mot Karlskoga, efter sex minuters spel hade Sara Lindén gjort både 1-0 och 2-0 för gästerna. Amanda Jansson reducerade förvisso efter pausvilan, men efter det fyllde Izabella Bergström på till 3-1 innan Lindén blev hattrickskytt i den 66:e minuten. Bergström satte sedan spiken i kistan med sitt 5-1–mål i slutminuterna.