Nominerade till Månadens Spelare i maj
Publicerad: 2022-06-01
Månadens Spelare
Maj är slut och det är dags att utse månadens främsta spelare. Lovisa Gustafsson, Ida Pettersson och Nicole Robertson är nominerade till priset.

Lovisa Gustafsson, IFK Norrköping

IFK Norrköping gick som tåget i maj och tog 13 av 15 möjliga poäng. Lovisa Gustafsson gjorde mål i samtliga fem matcher och är uppe i sammanlagt sju fullträffar i Elitettan än så länge.

Ida Pettersson, Lidköpings FK

LFK avslutade månaden med säsongens första förlust, men fram till dess var det Ida Pettersson-show. Åtta mål på fyra matcher där de tre mot Gamla Upsala såg till att det blev tre pinnar för LFK. Sammanlagt är Pettersson uppe på nio mål.

Nicole Robertson, IK Uppsala

Robertson har också varit målfarlig i maj. Hon löste en pinne borta mot Bromölla, gjorde hat-trick mot Sundsvall och gjorde ytterligare tre i matcherna innan det. Sju mål på fem matcher i maj alltså för Robertson som delar skytteligaledningen med Pettersson i Lidköping.

Månadens Spelare tilldelas 10.000 kronor av Svenska spel som går till ett av klubbens CSR-projekt..

Elitfotboll Dam utser varje månad Månadens Spelare i Elitettan. Vinnaren utses av en jury bestående av seriens lagkaptener samt representanter från media och partners.

Joakim Forsell
HUVUDSPONSOR
PRESENTING / NATIONELL PARTNER:
SÄNDNINGSPARTNER