Tremålsseger för AIK
Publicerad: 2023-04-22
Elitettan
Adelisa Grabus stod för två av tre mål när AIK vann klart i lördagens hemmamöte med Mallbackens IF.

AIK – Mallbackens IF 3-0

Det var inget snack om saken. AIK tog ett tidigt kommande i lördagens hemmamatch mot Mallbackens IF. Redan i den andra minuten satte Matilda Nildén dit ledningsmålet, och 20 minuter senare utökade Adelisa Grabus till 2–0. Adelisa Grabus var också den som under inledningen av den andra halvleken fastställde slutresultatet till 3–0.

Jitex BK – Gamla Upsala SK 0-3

På Åbyvallen kunde gästande Gamla Upsala SK få med sig alla tre poäng mot Jitex BK. Izabell Rydell ordnade 0–1 efter tolv minuters spel och det resultatet stod under den första halvleken. I den andra halvleken blev Sanna Öhlund stor segerkreatör med två mål och Gamla Upsala gick upp i en tremålsledning. En ledning man också höll hela vägen in i mål.

IFÖ Bromölla – Alingsås IF 1-1

Senare på lördagseftermiddagen tog IFÖ Bromölla emot Alingsås IF i ett möte där lagen skulle få med sig var sin poäng. Det var hemmalaget som tog ledningen via Ebba Järvensivu några minuter innan pausvilan. Ett mål som faktiskt också såg ut att bli det enda – men i den 90:e minuten hittade Moa Jarl in med ett kvitteringsmål och matchen slutade 1–1.

IK Rössö Uddevalla – Trelleborgs FF 2-2

Även IK Rössö Uddevalla och Trelleborgs FF skulle få med sig en poäng den här lördagen. På Fridhemsvallen skulle publiken dock få se hela fyra mål. Gästande Trelleborg var laget som öppnade målskyttet redan i den sjunde minuten genom Edina Filekovic. Men via ett mål på straffspark kunde hemmalaget ta sig tillbaka. Målskytt blev Malin Skoglund. Men innan dess att pausvisslan ljöd återtog Trelleborgs FF ledningen efter ett självmål. En ledning som höll sig hela vägen fram till stopptid – då historien återupprepade sig i form av ett kvitteringsmål från Malin Skoglund från straffpunkten.

Eskilstuna United – BK Häcken 0-1

På Tunavallen kunde gästande BK Häcken dra det längsta strået i söndagens möte med Eskilstuna United. Efter en mållös första halvlek kunde anfallaren Jonna Rahm sätta dit det matchvinnande målet i den 52:a minuten.

Lidköpings FK – Bollstanäs SK 1-1

På Framnäs IP väntade under söndagseftermiddagen ett toppmöte när de enda två lag som inför omgången tagit full pott skulle ställas mot varandra. En jämn säsongsinledning skulle också bli till en jämn match. Mötet slutade nämligen oavgjort, 1–1. Men hemmalaget Lidköpings FK såg ut att gå mot segern efter ledningsmålet från Ronja Karlsson Törnborg i den 23:e minuten. För det var nämligen inte förrän i minut 90 som kvitteringen kom från gästerna genom Sabina Lundström på straff.

Umeå IK – Sundsvalls DFF 3-1

Gästande Sundsvalls DFF var laget som tog ledningen i den 33:e minuten genom Molly Wiklander. Men Umeå IK ville annat den här söndagseftermiddagen och kunde vända på steken. Kvitteringen kom ganska så omgående via Alma Uvell – och i den andra halvleken såg två raka mål från Villemo Dahlqvist och Monica Jusu Bah till att de tre poängen stannade i Umeå.