Andra raka 3-3-matchen för Jitex
Publicerad: 2022-04-23
För andra omgången i rad spelar Jitex BK 3-3 på hemmaplan. Den här gången var det Gamla Upsala SK som delade på poängen.

Jitex BK – Gamla Upsala SK 3-3

3-3 hemma mot Lidköpings FK för en vecka sedan. Nu samma siffror mot GUSK. Ida Jacobson nätade för Jitex i den första halvlekens första och sista minut, däremellan hade Mathilda Henriksson stuckig emellan med en kvittering för gästerna. Lagen fortsatte att följas åt då Malin Forssner kvitterade till 2-2 strax efter pausvilan, och i den 79:e minuten gav Ella Smith Rygfeldt Jitex ledningen igen med 3-2. Men bara minuten senare kvitterade Gamla Upsala igen, den här gången genom Sofia Paulsson.

IFK Norrköping – Alingsås FC 0-1

Matchen mellan IFK Norrköping och Alingsås stod och vägde fram till den 60:e minuten. Då visades Mimmi Asperot ut för hemmalaget efter att ha fått sitt andra gula kort, och tio minuter senare kunde Stina Jensen sätta 1–0 för gästerna, ett resultat som räckte hela vägen till tre pinnar idag.

Lidköpings FK – Älvsjö AIK 4-2

Publiken på Framnäs IP bjöds på en riktig målfest när hemmalaget LFK besegrade Älvsjö. Formstarka Ronja Karlsson Törnborg gjorde två av målen för Lidköping, medan Emma Gbrielsson och Sarah Michael dök upp med de två andra. För gästerna blev Moa Sjöström enda målskytt då lagets första mål i matchen var ett självmål.

Sundsvalls DFF – Bergdalens IK 2-0

Även SDFF fick ett självmål med sig idag, strax innan halvtidsvilan på NP3 Arena. I den andra halvleken kunda man dubbla lednigen mot Bergdalen då Ida Åkerlund satte 2–0 i den 65:e minuten.

Mallbackens IF – Växjö DFF 0-1

Det tidiga toppmötet mellan Mallbacken och Växjö slutade med bortaseger. Växjö DFF toppar nu tabellen efter att Hanna Stokki gjort matchens enda mål i Sunne i den 27:e minuten.

Team TG – IFÖ Bromölla 2-2

Elin Ellman förde upp Team TG i en 2-0-ledning efter en halvtimmes spel, men efter pausvilan skulle gästande IFÖ Bromölla komma ikapp i matchen. Wilma Larsson reducerade i inledning av den andra halvleken, och Wilma Karlsson satte sedan 2-2 i den 73:e minuten.

IK Uppsala – RIK Karlskoga 6-0

IK Uppsala tog en seger med eftertryck hemma mot nykomlingen RIK Karlskoga. Slutsiffrorna skrevs till 6-0, och hemmalaget hade sex olika målskyttar i matchen. Johann Renmark, Nicole Robertson, Linnea Selberg, Rosa Herreros, Julia Ragnarsson och Wilma Thörnkvist skrev alla in sig i målprotokollet på Studenternas under söndagen.