Alingsås IF vann efter sent avgörande
Publicerad: 2023-05-18
Elitettan
Alingsås IF inledde den sjunde omgången med att hemmavinna mot Jitex BK. Stor matchhjälte blev Tove Lorén som i den 86:e minuten satte dit segermålet.

Alingsås IF – Jitex BK: 3-2

Den sjunde omgången i Elitettan smygstartade på torsdagen på Mjörnvallen där Alingsås IF tog emot Jitex BK. Där skulle publiken få se hela fem mål – varav tre från hemmalaget. Och det var också hemmalaget som inledde målskyttet genom Olivia Sultan i den 27:e minuten. Ett mål som blev den första halvlekens enda. I den andra halvleken kunde Sofia Reidy få in en tidig kvittering och lagen följdes sedan åt. Alingsås återtog ledningen via Rebecca Cameras – men Jitex och Fanny Linderoth replikerade. Det allra sista ordet skulle dock Alingsås IF få. I den 86:e minuten fastställde Tove Lorén slutresultatet till 3–2.

AIK – Umeå IK 7-2

AIK har fått upp ångan och återtog ledningen i Elitettan genom att köra över Umeå på Skytteholms IP. Två snabba mål efter en kvarts spel förde upp Gnaget i 2-0–ledning, Matilda Nildén gav hemmalaget ledningen och Daniella Famili satte tvåan. Efter pausvilan ökade Adelisa Grabus på till 3-0 och Moa SJöström gjorde 4-0 innan UIK fick in en reducering genom Alma Uvell. Men kort därefter var fyramålsledningen tillbaka då Grabus gjorde sitt andra för dagen. Alexandra Sandström reducerade till 5-2 innan två mål av Wilma Ljung Klingwall och Sara Nordin fastställde slutresultatet till 7-2.

IFÖ Bromölla – Bollstanäs SK 2-0

Bromölla tog andra raka segern och höll nollan för andra matchen i rad när Bollstanäs besegrades på Strandängens IP. Wilma Hansson gav hemmalaget ledningen i den 36:e minuten och efter pausvilan kunde Hanna Lundell dubbla Bromöllas ledning.

Trelleborgs FF – Gamla Upsala SK 1-2

Ett tidigt och ett sent mål bäddade för GUSK:s uddamålsseger på Vångavallen. Hanna Sjöström gav gästerna ledningen i den sjätte minuten, och efter att TFF kvitterat genom Linnea Pembrandt kunde Sofia Fors sätta matchavgörande 2-1 för Gamla Upsala i den 78:e minuten.

BK Häcken – Lidköpings FK 3-3

Det svängde rejält på Bravida Arena när Häcken och Lidköping delade på poängen. LFK gick upp i en 2-0–ledning efter två mål av Jennifer Sjösten i den första halvleken. Precis innan halvtid reducerade Andrea Simonovic, och i den 58:e minuten var hemmalaget ikapp efter Moa Eklunds kvittering. LFK:s Ronja Karlsson Törnborg förde upp gästerna i ledningen igen i den 76:e minuten, men åtta minuter senare blev Eklund tvåmålsskytt för Häcken då hon satte matchens sista mål, 3-3.

IK Rössö Uddevalla – Mallbackens IF 0-1

Nykomlingen Rössös obesegrade svit stannade på fyra matcher. Fortmstarka Mallbacken gick vinnande ur lördagens möte på Fridhemsvallen efter att Grace Wallin gjort matchens enda mål i mitten av den andra halvleken.

Sundsvalls DFF – Eskilstuna United 0-1

Eskilstuna United tog sin andra raka seger när man bortabesegrade Sundsvalls DFF under lördagen. Astrid Larsson blev matchens enda målskytt då hon satte 1-0 för United i den 24:e minuten.