Toppmöte väntar på Framnäs IP
Publicerad: 2023-04-21
Elitettan
Det har blivit dags för den tredje omgången av Elitettan med matcher under lördagen och söndagen.

Lördag 13.00 AIK – Mallbackens IF

AIK har inlett säsongen med två raka kryss samtidigt som lördagens motståndare Mallbackens IF ännu inte tagit poäng. Det är därmed två lag på jakt efter en efterlängtad trepoängare som ställs mot varandra under lördagen på Skytteholms IP.

Lördag 13.00 Jitex BK – Gamla Upsala SK

Jitex BK inledde säsongen med en trepoängare men föll i ett målrikt möte borta mot Lidköpings FK i den förra omgången. Nu ställs laget mot Gamla Upsala SK.

Gamla Upsala SK kommer även de från en förlust. Laget föll i bortamötet med Bollstanäs SK.

– Vi är slarviga och saknar lugn i anfallsspelet, summerade Gamla Upsalas Thea Barkfeldt förlusten för Upsala Nya Tidning.

Lördag 15.00 IFÖ Bromölla – Alingsås IF

Efter förlusten i premiären kunde IFÖ Bromölla besegra Umeå IK i hemmapremiären i den förra omgången. Nu jagar laget ytterligare en trepoängare på hemmaplan när Alingsås IF kommer på besök.

– Jag tycker att vi gör en väldigt bra match, inte minst defensivt. Det känns riktigt bra. Vi är många unga, hungriga spelare som vill utvecklas så det är verkligen konkurrens om platserna, sa Vilma Hansson, en av målskyttarna, till Kristianstadsbladet efter segern.

Lördag 15.00 IK Rössö Uddevalla – Trelleborgs FF

För nykomlingen IK Rössö Uddevalla har säsongen inletts med två tunga förluster. Nu jagar laget årets första fullpott när en annan nykomling i Trelleborgs FF, som ännu inte förlorat, kommer på besök.

– Vi känner att det inte är så mycket till som behövs för att vi ska ta poäng. Lagen är bra men vi kan vara med och konkurrera. Vi får fortsätta tro, jobba hårt och göra rätt saker så kommer vi att vinna matcher, säger Rössö-tränaren Jonas Björk till Bohusläningen.

Söndag 15.00 Eskilstuna United – BK Häcken

Eskilstuna United tar under söndagen emot BK Häcken och det är två lag som inlett säsongen på liknande vis. En seger – och en förlust. Eskilstuna United med en klar seger i premiären mot Mallbackens IF och därefter en lika klar förlust mot Trelleborgs FF. BK Häcken inledde året med en målrik fyramålsförlust mot Bollstanäs för att sedan ta revansch mot Mallbackens IF.

Söndag 15.00 Lidköpings FK – Bollstanäs SK

Tidig seriefinal väntar under söndagen på Framnäs IP. Lidköpings FK och nykomlingen Bollstanäs SK är de enda lag som hittills plockat hem full pott – och nu ställs de mot varandra.

Lidköping kommer till matchen med en uddamålsseger mot Sundsvalls DFF och en 4–3-vinst mot Jitex BK. Bollstanäs inledde med att bortabesegra BK Häcken med hela 7–3 och sedan vände man och vann hemma mot Gamla Upsala SK.

Söndag 16.00 Umeå IK – Sundsvalls DFF

Umeå IK inledde säsongen med en storseger mot nykomlingen IK Rössö Uddevalla. Men i den förra omgången gick man bet borta mot IFÖ Bromölla. Nu hoppas laget kunna studsa tillbaka direkt.

– Det blev en tuff match med mycket duellspel och många lägen som hade kunnat bli riktigt farliga, men vi får inte till det där riktigt sista. Det kan vara någon meter som avgör om det blir ett friläge eller ett läge överhuvudtaget. Men matchbilden var ganska lika för båda lagen, summerade Umeå-tränaren Edvin Erfanian för Västerbottens-Kuriren efter förlusten i den förra omgången.

Joakim Forsell
HUVUDSPONSOR
PRESENTING / NATIONELL PARTNER:
SÄNDNINGSPARTNER