• Huvudsponsor
    Presenting partner
Fredag Fre 8 September Sep
Lördag Lör 9 September Sep
Lördag Lör 16 September Sep
Söndag Sön 17 September Sep
Idag 30 September Sep
Söndag Sön 1 Oktober Okt
Lördag Lör 7 Oktober Okt
Söndag Sön 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 12 Oktober Okt
Lördag Lör 14 Oktober Okt

Matchbladet – Inför omgång 17

25 augusti 2023 14:00
Elitettan

Den kommande omgången i Elitettan bjuder på sex matcher under lördagen, innan Eskilstuna United tar emot Trelleborgs FF under söndagen.


Lördag 13.00 IFÖ Bromölla – Gamla Upsala SK

IFÖ Bromölla har haft det svårt på hemmaplan den senaste tiden med fyra raka förluster på Strandängens IP. Nu hoppas man bryta den trenden när Gamla Upsala SK kommer på besök. Till sin hjälp har man ett nytillskott på målvaktspositionen – Malin Danielsson lånas in från Växjö DFF.

– Ett äventyr till Bromölla känns som en spännande utmaning. Jag har blivit väl omhändertagen när jag varit på plats och ser fram emot hösten, säger Danielsson till Växjö webbsida.

Även GUSK har en ny keeper i laget. Caroline Forsgren gjorde sin första match för Gamla Upsala när man besegrade Jitex BK med 3-0 i den senaste omgången.

– Det var otroligt skönt att hålla nollan tillsammans med laget. Så himla skönt att spela och jag var till och med tvungen att hålla mig ibland för att inte ha ett konstant leende. Riktigt kul var det, säger Forsgren till UNT.

Lördag 13.00 IK Rössö Uddevalla – Umeå IK

IK Rössö åkte på en riktig stjärnsmäll borta mot serieledande AIK i den senaste omgången. Nu tar man nya tag hemma mot Umeå IK, som kommmer från en sen derbyseger mot Sundsvalls DFF. För Rössös del så vill nye anfallaren Taylor Agbodjan Nilsson sätta sitt avtryck på laget under hösten.

– Jag tror att om man som tränare tar in en anfallare så förväntar sig nog tränaren att anfallaren ska göra mål. Sen hoppas jag såklart att vi kan ta så många poäng som möjligt och att vi ska göra bra prestationer. Annars är det inte lika kul med fotboll, säger Taylor Agbodjan Nilsson till Bohusläningen.

Lördag 14.00 Lidköpings FK – Sundsvalls DFF

Bara en poäng på de sex senaste matcherna. Det är Lidköpings FK:s tuffa resultatrad inför hemmamatchen mot Sundsvalls DFF. Gästerna tog tre välbehövliga poäng i återstarten men tvingades inkassera en derbyförlust mot Umeå på övertid i den senaste omgången.

– Jag tycker att vi fick matchen dit vi ville och i början av andra halvlek kändes det som att vi hade dem ganska bra. Vi fick in det spel vi ville och hade några chanser också. Det är synd att de inte sitter, för det är väl det som saknas. Överlag gör vi en okej prestation, men det är så klart jättesurt i den situation som det är, säger SDFF:s Alva Eriksson om förlusten till Sundsvalls Tidning.

Lördag 14.00 Mallbackens IF – AIK

Mallbackens IF är förvarnade. AIK gjorde 8-0 på IK Rössö Uddevalla i den senaste omgången, och serieledarna ser inte ut att ha slappnat av det minsta efter uppehållet. Gnaget vann första mötet mellan lagen i år, och Mallbacken behöver hitta en stabilitet som saknades i senaste matchen, en 4-1–förlust borta mot tabelltvåan Trelleborgs FF, för att få med sig något här.

Lördag 14.00 BK Häcken – Alingsås IF

Målsnåla Alingsås IF föll med hela 3-1 borta mot Trelleborgs FF i återstarten, men följde upp det med en 2-1-seger hemma mot IFÖ Bromölla i lördags. BK Häcken höll å sin sida säsongens andra nolla när man kryssade mot Bollstanäs SK i den senaste omgången. Nu väntar ett lite mer anfallsviktat AIF på bortaplan.

– Efter Trelleborgsmatchen pratade vi mycket om att förändra och gå upp med mer folk i förstapressen, och det tycker jag vi stundtals lyckas med. Vi skapar nån mer möjlighet och skulle kanske gjort nåt mer mål i början av matchen, kommenterar Alingsås tränare Joakim Carlsson för Alingsås Tidning.

Lördag 14.00 Jitex BK – Bollstanäs SK

Det är allt eller inget som gäller för Jitex BK, som fortfarande inte kryssat en enda match den här säsongen. I veckan åkte Mölndalslaget dock på en tung förlust i cupderbyt mot IFK Göteborg, som avancerar på Jitex bekostnad.

– Det är en tuff match. Vi kommer inte alls upp i den nivån som vi vill komma upp i, samtidigt som de gör en väldigt bra match. De är skickliga. Så det är väl eloge till dem som gör en så bra match, säger Jitex Ella Smith Ygfeldt till Göteborgs-Posten.

Bollstanäs SK gjorde 7-3 på BK Häcken i premiäromgången, men när lagen möttes igen förra helgen så slutade matchen mållös. BSK har därmed kryssat tre av de fyra senaste matcherna inför helgens match på Åbyvallen.

Söndag 13.00 Eskilstuna United – Trelleborgs FF

Nykomlingen Trelleborgs FF går från klarhet till klarhet i Elitettan. TFF ligger nu tvåa i tabellen och har två raka segrar sedan återstarten.

– Alla har en kemi nu i detta lag. Även de som kommer in, man vet vad man förväntar sig och vi känner varandra så pass bra att man vet vad som ska hända. Vi vet vilka löpningar vissa gillar att ta och vilka bollar andra gillar att slå. Det är jättekul att spela fotboll med ens bästa vänner, säger Rio Strand till Trelleborgs Allehanda.

På söndag väntar bortamatch mot Eskilstuna United, som byggt upp en fin resultatrad med tre segrar, två kryss och bara en förlust – mot suveräna AIK – på sina sex senaste matcher.