Nya segrar för både IFK Kalmar och IK Uppsala
Publicerad: 2021-05-02
Både Kalmar och Uppsala står på full pott i Elitettan än så länge. Idag vann Kalmar med 3-0 mot Lidköpings FK och IK Uppsala körde över Bollstanäs och vann med 6-1.

IFK Kalmar – Lidköpings FK 3-0

Fanny Nilsson satte ledningsmålet mitt i den första halvleken och resultatet stod sig till paus. I den andra utökade först Mimmi Asperot innan Amanda Persson fastställde slutresultatet med fem minuter kvar. IFK Kalmar har spelat två matcher, vunnit båda och fortsatt inte släppt in mål. För Lidköping ser det tyngre ut. Två spelade matcher, noll poäng och 1-7 i målskillnad.

IK Uppsala Fotboll – Bollstanäs SK 6-1

Ett annat lag som börjat bra är IK Uppsala. Efter 4-1 i premiären och 1-0 förra helgen körde laget idag över Bollstanäs och vann med 6-1. Ida Strömblad gjorde två av målen när laget alltså tog sin tredje raka seger. För Bollstanäs ser det, precis som för Lidköping, betydligt värre ut. Tre raka förluster och en målskillnad på 3-16.

Av solidaritet med kampanjen #stoponlineabuse kommer vi inte publicera någonting på våra sociala medier under helgen. Mer kring EFD:s inställning och arbete kring näthat kan ni läsa här.