Publicerad: 2022-08-12
Elitettan
Läs en sammanfattning från matcherna i Elitettans 16:e omgång.

Lidköpings FK – Bergdalens IK 1-0

Under fredagen inleddes den 16:e omgången av Elitettan när Lidköpings FK tog emot Bergdalens IK. En match som under hela den första halvleken förblev mållös. Men i den 57:e minuten kunde Moa Öhman få hemmapubliken att jubla genom att sätta dit 1–0. Det skulle också komma att bli kvällens enda – och därmed blev det en ny trepoängare för LFK.

Sundsvalls DFF – Växjö DFF 0-4

På lördagen rullade Elitettan vidare och i Sundsvall tog hemmalaget Sundsvalls DFF emot Växjö DFF. Gästerna fick en flygande start då Thea Birgerud satte dit ledningsmålet redan i den sjätte minuten. Och Emma Pennsäter kunde dessutom få in 0–2 efter dryga 20 minuters spel. I mitten av den andra halvleken satte Mimmi Strömgren spiken i kistan med ett tredje. Samma spelare kunde även i slutskedet fastställa slutresultatet, 0–4.

RIK Karlskoga – IK Uppsala 1-6

Serieledande IK Uppsala hade en bra dag på jobbet när man under lördagen gästade RIK Karlskoga. Wilma Thörnkvist gav laget ledningen efter 20 minuters spel, och mer skulle det bli. Nicole Loren Robertson och Johanna Renmark satte dit var sitt mål kort efter att klockan passerat 30, och därmed hade Uppsala gått upp i en tremålsledning. I den andra halvleken kunde hemmalaget reducera via Alyssa Kaye Frazier, men IK Uppsala svarade upp med ytterligare två mål. Målskyttar då blev åter igen Nicole Loren Robertson och Johanna Renmark. Den spelaren som inledde dagens målskytte, Wilma Thörnkvist, fick också avsluta det hela genom att sötta dit 1–6-målet.

Alingsås FC – Team TG 1-0

Hemmalaget Alingsås FC skulle komma att dra det längsta strået i lördagens möte med Team TG. Lisa Mini Johansson gjorde gav sitt lag ledningen efter 37 minuters spel. En ledning som sedan stod sig hela vägen över mållinjen. Segern innebär att Alingsås FC, från sin tredjeplats, fortsatt har häng på de översta placeringarna.

Mallbackens IF – Gamla Upsala SK 0-3

I matchens 18:e minut kunde Gamla Upsala SK och Izabell Rydell spräcka målnollan i bortamötet med Mallbackens IF. Och bara två minuter senare höll sig Izabell Rydell framme åter en gång för 0–2-målet. I slutet av matchen kom också trean via ett självmål – och det blev matchens sista.

IFÖ Bromölla – Jitex BK 2-1

Malin Larsson såg till att ge IFÖ Bromölla en fin start i lördagens hemmamatch mot Jitex BK. I den tolfte minuten satte hon nämligen dit 1–0. Knappa kvarten in i den andra halvleken kunde Amanda Olsson dessutom dubbla den ledningen. Men Jitex BK skulle vakna till och Ema Paljevic reducerade i matchens 67:e minut. Närmre än så kom dock inte gästerna – utan det skulle bli IFÖ Bromölla som denna lördag fick fira tre poäng.

Älvsjö AIK – IFK Norrköping 1-4

IFK Norrköping tog sin tredje raka efter uppehållet då man bortabesegrade Älvsjö AIK med klara 4-1 under söndagen. Inlånade Dilja Zomers satte 1-0 för IFK redan i den andra minuten på Älvsjö IP, och fler mål skulle det bli. Lovisa Gustafsson, ökade på till 2-0 strax innan halvtidspausen Wilma Leidhammar satte 3-0 i den 62:a minuten, och i matchminut 82 satte My Cato 4-0. Moa Sjöström putsade siffrorna för Älvsjö AIK med sitt 4-1–mål i den 87:e minuten.