• Huvudsponsor
    Presenting partner
Torsdag Tor 2 November Nov
Lördag Lör 4 November Nov
Söndag Sön 12 November Nov

Matchbladet – inför omgång 6

12 maj 2023 12:25
Elitettan

Fem matcher under lördagen och två på söndagen när det har blivit dags för den sjätte omgången av Elitettan.


Lördag 13.00 Sundsvalls DFF – IFÖ Bromölla

Efter fem spelade omgångar placerar sig Sundsvalls DFF sist i Elitettan-tabellen. I den senaste omgången föll laget med uddamålet borta mot Alingsås. Under lördagen väntar IFÖ Bromölla hemma på NP3 Arena, och laget är fokuserat.

– Det är klart att vi vill vara högre upp, men den (tabellen) kollar vi inte på nu. Vi tar det match för match och fokuserar på vårt spel, säger lagkapten Amanda Hagelberg till Sundsvalls Tidning.

Lördag 13.00 Umeå IK – Trelleborgs FF

För Umeå IK blev det andra raka förlusten och andra raka utan mål framåt när laget ställdes mot Jitex i den förra omgången.

– Det handlar mycket om att vi inte tar oss till chanserna på det sättet vi vill. Mot Alingsås förra helgen skapade vi tillräckligt för att göra mål, men det ska inte överanalyseras heller sett till resultatet. Ibland blir det tre mål och ibland blir det inget mål, trots att det kanske är samma matchbild. Det är svårt att analysera bara sett till resultatet, säger Umeå-tränaren Edvin Erfanian till Västerbottens-Kuriren.

Nu är det formstarka Trelleborgs FF, som ännu inte förlorat, som väntar härnäst för laget.

Lördag 15.00 Bollstanäs SK – Alingsås IF

Bollstanäs SK har inlett den här Elitettan-säsongen på ett övertygande vis. Länge har förstaplatsen varit i deras ägo, men nu är det AIK på bättre målskillnad som tagit över. Bollstanäs har ännu inte förlorat, utan det är tre segrar och två oavgjorda så här långt.

För motståndet den här omgången står Alingsås IF, som inlett på ett liknande vis. Ännu ingen förlust, men där två segrar och tre oavgjorda är deras facit så här långt.

Lördag 15.00 Gamla Upsala SK – BK Häcken

Till lördagens hemmamatch mot BK Häcken kommer Gamla Upsala, som så här långt spelat in fem poäng, från en sexmålsförlust borta mot AIK.

– Första halvlek tycker jag är okej. Vi fick ha mycket boll och AIK gjorde mål på sina omställningar. Sedan rann det iväg tyvärr, sa debuterande Tyra Uppfeldt till Upsala Nya Tidning efter matchen mot AIK.

BK Häcken har inlett året med två vinster och tre förluster. Senast föll laget hemma mot IK Rössö Uddevalla.

Lördag 15.00 IK Rössö Uddevalla – AIK

För nykomlingen IK Rössö Uddevalla kom alltså första segern i den förra omgången borta mot BK Häcken. Tränaren Jonas Björk var inte oväntat nöjd och glad.

– Vi har gjort oss förtjänta av att vinna och verkligen krigat för att få den här trean. Vi hade ett tålmodigt försvarsspel och till skillnad från de andra matcherna så satte vi våra lägen där vi faktiskt kunde gjort ytterligare något mål. Vi håller på att växa in i Elitettankostymen med en grym defensiv prestation och fick kröna den med ett par mål framåt, säger tränaren Jonas Björk till Bohusläningen.

Nu väntar dock tuffast möjliga motstånd i form av serieledande AIK. Ett AIK som vann med hela 6–0 mot Gamla Upsala för en dryg vecka sedan.

Söndag 14.30 Eskilstuna United – Jitex BK

I ett något skadedrabbat Eskilstuna United verkar det börja lätta på just den fronten. Fiona Eriksson, Alexandra Benediktsson, Chloe Eriksson och Kaisa Collin var i veckan tillbaka i den gemensamma träningen.

– Det går framåt för alla fyra. Jag skulle nog säga att Fiona och "Alex", som båda varit borta på grund av meniskskador, är längst fram i rehabiliteringen. Jag räknar inte med någon av de två på söndag mot Jitex, men om det blir något är det en bonus, säger tränaren Vaila Barsley till Eskilstuna Kuriren.

På söndagen ställs laget mot Jitex BK. Ett Jitex som på fem omgångar tagit en poäng mer än Eskilstuna.

Söndag 15.00 Lidköpings FK – Mallbackens IF

Säsongens första förlust kom i den förra omgången för Lidköpings FK. Trelleborgs FF var laget som kunde knäcka laget. Nu laddar man om för hemmamöte med Mallbackens IF under söndagseftermiddagen.

– Känslan är att vi inte var riktigt påslagna. Det har vi inte varit de senaste veckorna. Jag tycker inte att vi skapar tillräckligt många chanser, sa tränaren Andreas Tilly Gustavsson efter förlusten till Nya Lidköpings-Tidningen.