Matchbladet – inför omgång 26
Publicerad: 2023-11-11
Elitettan
Den allra sista omgången i Elitettan är här. Topptrion är sedan tidigare spikad – men det blir en rafflande avslutning för lagen runt det nedre strecket.

Söndag 14.00 Alingsås IF – Lidköpings FK

Alingsås IF har inför den sista omgången i Elitettan ingenting att spela för. Laget har sedan tidigare säkrat tredjeplatsen, tillika kvalplatsen mot OBOS Damallsvenskan. Lidköpings FK placerar sig på fjärdeplatsen inför matchen – en plats man dock riskerar att tappa vid tappad poäng. Där bakom jagar nämligen såväl Umeå som Jitex bara en poäng bakom.

Söndag 14.00 Bollstanäs SK – Mallbackens IF

Bollstanäs SK har efter en fin inledning av säsongen halkat allt längre ned i tabellen – och placerar sig inför avslutningen på den översta av de tre nedflyttningsplatserna. I den sista matchen mot Mallbacken, som i sin tur redan säkrat kontraktet, har man därmed allt att spela för. Sundsvalls DFF och IFÖ Bromölla är lagen på säker mark som man har chans att ta ikapp om resultaten går lagets väg.

Söndag 14.00 Gamla Upsala SK – Trelleborgs FF

I Uppsala är det inte mycket på spel under söndagen. Hemmalaget skulle visserligen vid seger kunna ta sig upp till en femteplats. Men för Trelleborgs del är andraplatsen och uppflyttningen redan säkrad.

Söndag 14.00 IFÖ Bromölla – BK Häcken

Det är en poäng ned till nedflyttningsplacerade Bollstanäs SK för IFÖ Bromöllas del. Därmed är laget på jakt efter en seger mot redan nedflyttningsklara BK Häcken i den allra sista omgången.

Söndag 14.00 IK Rössö Uddevalla – Eskilstuna United

Det blev bara en säsong för IK Rössö Uddevalla i Elitettan. Sedan några omgångar tillbaka står det klart att laget degraderas till division 1. På söndagen tar man emot åttondeplacerade Eskilstuna United.

Söndag 14.00 Sundsvalls DFF – Jitex BK

På plats tio, men dock bara en poäng mer än nedflyttningsplacerade Bollstanäs, återfinns Sundsvalls DFF. På söndagen står därmed viktiga poäng på spel när Jitex BK kommer på besök. Ett Jitex som för närvarande ligger sexa – men som har chans på fjärdeplatsen.

Söndag 14.00 Umeå IK – AIK

I Umeå kommer den klara seriesegraren och förlustfria AIK på besök under söndagseftermiddagen när Elitettan ska avslutas. Umeå IK, nu på en femteplats, kan i bästa fall ta sig upp en placering i när sluttabellen ska spikas.

Joakim Forsell
HUVUDSPONSOR
PRESENTING / NATIONELL PARTNER
SÄNDNINGSPARTNER