Egnér är månadens spelare
Publicerad: 2023-11-24
Elitettan
Trelleborgs FF:s Alice Egnér plockar hem årets sista pris som månadens spelare.

Alice Egnér har varit en bidragande orsak till Trelleborgs fina säsong och avancemanget till OBOS Damallsvenskan. Anfallaren stod för sju mål i oktober och november och avslutade säsongen på bästa sätt.

– Jag blir otroligt glad över denna utmärkelse och väldigt tacksam för stödet. Det gläder mig att veta att man har kunnat bidra laget och vara en viktig del i våra prestationer. Inget hade varit möjligt utan våra laginsatser och varje spelare på plan är viktig, säger Egnér.

Elitfotboll Dam utser varje månad Månadens Spelare i Elitettan. Vinnaren utses av en jury bestående av seriens lagkaptener samt representanter från media och partners. Vinnaren tilldelas 10.000 kronor från ligans huvudsponsor Svenska spel att skänka till valfritt CSR-projekt i klubben.

Alice Egnér väljer att skänka sina vinstpengar till samhällsprojektet Framtidsfonden. Framtidsfonden är Trelleborgs FF:s satsning mot barn och ungdomar och alla pengar dit är öronmärkta. Syftet med Framtidsfonden är att stärka barn- och ungdomsidrotten genom att stötta specifikt denna verksamhet. Det kan vara genom inköp av material, men också i form av ekonomiskt bidrag till de som kanske behöver välja bort idrotten när pengarna inte räcker till.

– Vi är otroligt stolta över våra unga spelare och att man får vara förebild för dem – så för mig är det självklart att prissumman ska gå till att hjälpa dem som inte har möjligheten att göra det som vi alla älskar mest, att spela fotboll.

Joakim Forsell
HUVUDSPONSOR
PRESENTING / NATIONELL PARTNER
SÄNDNINGSPARTNER