Sanna Öhlund är Månadens Spelare
Publicerad: 2023-05-24
Elitettan
Gamla Upsala SK:s anfallare Sanna Öhlund vinner Månadens Spelare i april efter en stark start på säsongen 2023.

Motivering: GUSK gick mållösa från säsongens första match, sedan öste man in åtta mål på tre matcher i april – och spjutspetsen Sanna Öhlund stod för fem av dem.

Förra året blev det åtta mål på 24 framträdanden för Sanna Öhlund i den gulsvarta GUSK-tröjan. När april 2023 summerades hade anfallaren smällt in fem mål på säsongens fyra första matcher, och Öhlund belönades med priset som Månadens Spelare i Elitettan.

– Jag är väldigt glad och tacksam över att bli utsedd till månadens spelare i Elitettan, säger hon om utmärkelsen och fortsätter:

– Jag känner mig i bra form efter kontinuitet i träning och match under försäsongen och inledningen på seriespelet. Det är kul att det gett resultat för mig på plan och bidragit till poäng för laget där vi spelar en offensiv och rolig fotboll.

Månadens Spelare tilldelas 10 000 kronor av Svenska Spel, pengar som ska gå till ett till valfritt CSR-projekt i klubben. Sara Pettersson, sponsringsansvarig på Svenska Spel, betonar vikten att ge tillbaka till idrotten.

– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från ungdom till elit. Det känns självklart att vi möjliggör för några av våra främsta atleter att ge tillbaka till fotbollen. Idrotten är en viktig samlingsplats för såväl unga som gamla och jag är övertygad om att medlen kommer förvaltas väl, säger Sara Pettersson.

Sanna Öhlund skänker sina vinstpengar till ungdomsverksamheten i Gamla Upsala SK.

– Det känns kul att kunna ge bidraget till GUSK:s ungdomsverksamhet och det viktiga arbete som görs där för våra talangfulla barn och ungdomar.

Elitfotboll Dam utser varje månad Månadens Spelare i Elitettan. Vinnaren utses av en jury bestående av seriens lagkaptener samt representanter från media och partners.

Jonas Jacobson
HUVUDSPONSOR
PRESENTING / NATIONELL PARTNER
SÄNDNINGSPARTNER