Storseger när AIK tog tredje raka

Publicerad: 2023-05-06
AIK besegrade Gamla Upsala SK med hela 6-0 när hela omgång fem spelades under lördagseftermiddagen.

AIK – Gamla Upsala SK 6-0

Efter två inledande 0-0–historier har AIK nu gjort 14 mål på de tre senaste omgångarna. 3-0 mot Mallbackens IF, 5-1 mot BK Häcken och nu 6-0 mot GUSK. Adelisa Grabus gav Gnaget ledningen i den 19:e minuten innan Matilda Nildén och Daniella Famili ökade på till 3-0 innan halvtid. Efter paus nickade Jennie Nordin in fyran i den 77:e minuten, innan två mål av Wilma Ljung Klingwall på stopptid fastställde slutresultatet till 6-0. AIK toppar nu tabellen, på samma poäng som Bollstanäs SK och Trelleborgs FF men med bättre målskillnad.

Mallbackens IF – Bollstanäs SK 1-1

Bollstanäs fick nämligen bara 1-1 borta mot Mallbacken, där hemmalaget kvitterade genom Irvina Bajramovic i den andra halvleken efter att Anna Thim gett BSK ledningen i den 36:e minuten. Det var hemmalagets andra raka match med poäng, medan Bollstanäs nu har två raka 1-1–resultat i bortaspelet.

IFÖ Bromölla – Eskilstuna United 1-1

På tal om andra raka 1-1-matchen så var det här Bromöllas dito, fast på hemmaplan. Sist var det Alingsås IF som kryssade på Strandängens IP, nu var det Eskilstuna United. Gästerna tog ledningen i den 36:e minuten genom Maja Alvin, men IFÖ Bromölla skulle få med sig en poäng idag tack vare ett självmål i den andra halvleken.

Jitex BK – Umeå IK 3-0

Seger i premiäromgången, sedan har poängsamlandet gått sämre för Jitex BK. Under lördagseftermiddagen kom dock tre nya mål och tre friska poäng efter hemmavinst mot Umeå IK. Linnea Strömberg gav hemmalaget ledningen i den 35:e minuten, och samme Strömberg ökade på till 2-0 fem minuter från slutet. Ella Reidy satte sedan spiken i kistan med sitt 3-0–mål på frispark i den 89:e minuten.

BK Häcken – IK Rössö Uddevalla 0-3

En historisk seger för IK Rössö Uddevalla – deras första i Elitettan! Hanna Bergström gav gästerna ledningen på Bravida Arena efter en halvtimmes spel, och i den andra halvleken såg två snabba mål från Julia Johansson och Clara Flenhagen till att Rössö reser hem med en efterlängtad trepoängare.

Alingsås IF – Sundsvalls DFF 1-0

Målsnåla Alingsås fortsätter att gräva fram poäng. Trots att laget bara gjort tre mål på de fem första omgångarna – minst i hela serien – ligger man fyra i tabellen. Förklaringen till det är förstås en oerhört tät defensiv, och hemma mot SDFF kom säsongens fjärde hållna nolla. Detta i kombination med att Tove Lorén nätade för hemmalaget på tilläggstid i första halvlek gav tre nya poäng för Alingsås.

Trelleborgs FF – Lidköpings FK 2-1

Sist ut under lördagseftermiddagen var mötet mellan Trelleborg och Linköping, där nykomlingen TFF skulle ta hem segern. Elina Lenir gav hemmalaget ledningen i den 36:e minuten, men innan första halvlek var färdigspelad hann Alma Nygren kvittera för LFK. Efter en timmes spel kunde dock Johanna Lindblom sätta det avgörande 2-1–målet för Trelleborg, som hakar på i den tidiga toppstriden.