Jitex BK vände och vann i Uddevalla
Publicerad: 2023-10-20
Elitettan
IK Rössö Uddevalla hade ledningen i paus – men i den andra halvleken kunde Jitex BK vända på steken och ta hand om samtliga tre poäng.

IK Rössö Uddevalla – Jitex BK 1-2

Rimnersvallen var fredagens enda spelplats i Elitettan – där IK Rössö Uddevalla tog emot Jitex BK. Den första halvleken såg ut att sluta mållös – men i allra sista stund kunde Nadira Muminovic ge hemmalaget ledningen. Gästande Jitex kunde dock vända på steken under inledningen av den andra halvleken. 1–1 genom Fanny Linderoth och därefter 1–2 via Tindra Ivarsson Lidström. Den ledningen höll man sedan in i mål och tog därmed hand om samtliga tre poäng. Det betyder för IK Rössös del att det nu är helt klart att man åker ur Elitettan.

AIK – IFÖ Bromölla 7-0

Trots att AIK redan är klara för OBOS Damallsvenskan 2024 slår man inte av på takten. I lördagens möte med IFÖ Bromölla blev det ännu en målkavalkad och storvinst. I målprotokollet hittar vi bekanta namn så som Matilda Nildén med tre mål, Adelisa Grabus med två, Jenny Nordin med ett och så även 15-åriga Nova Selin. För Bromölla var det en tyngre dag då man utan poäng är fortsatt involverade i kampen runt det negativa kvalstrecket.

Sundsvalls DFF – Alingsås IF 0-0

Hemmalaget Sundsvall fortsätter att ta revansch från den tuffa vårsäsongen och gav under lördagen tabelltrean Alingsås en riktigt kamp. Alingsås som jagar direktuppflyttning bakom Trelleborgs FF behövde poängen för att behålla kontakten. Men Sundsvall satte hårt mot och hårt och bjöd inte på något gratis. Istället slutade matchen 0-0 och med en poäng vardera. Det innebär att Alingsås fortfarande har en teoretisk chans på direktuppflyttning samtidigt som SDFF tar ytterligare en viktig poäng i jakten på nytt komtrakt.

Umeå IK – BK Häcken 1-0

Redan nedflyttningsklara BK Häcken åkte upp till Västerbotten för att ta sig an tabellsexan Umeå på lördagen. Första halvlek blev en händelselös historia och matchens första mål kom istället i den 53:e minuten. Det var Umeås Tilda Sörlén som hittade nät och gav hemmalaget ledningen. Resultatet stod sig matchen ut och Umeå behöll samtliga tre poäng.

Bollstanäs SK – Trelleborgs FF 0-0

Trelleborg hade på lördagen chansen att säkra direktuppflyttning till OBOS Damallsvenskan men får nu vänta till nästa omgång för ett nytt försök. Förutam att tabelltrean Alingsås tog poäng så tappade även Trelleborg själva poäng mot tabelltolvan Bollstanäs. Det blev en mållös match som slutade med en poäng till vardera lag.

Mallbackens IF – Eskilstuna United 5-0

När Mallbackens IF, just nu på tionde plats i tabellen, tog emot tabellåttan Eskilstuna United i Värmland blev det en riktig islossning för hemmalaget. Det var Lisa Frisk som inledde målskyttet efter 12 spelade minuter. Irvina Bajramovic utökade sedan ledningen en kort stund in i andra halvlek innan Frisk återigen hittade nät och gjorde 3-0. Efter 77 minuter gjorde Linnea Berger 4-0 och slutligen var det Ritva Kivumbi som spikade igen kistan och skrev slutresultatet till 5-0. En viktig trepoängare för Mallbacken som därmed skapar lite luft ner till kvalplatsen.

Lidköpings FK – Gamla Upsala SK 3-1

Det var tabellfyran Lidköping som vbärgade hem samtliga tre poäng i mötet med tabellsexan GUSK hemma på Framnäs IP. Tongivande för hemmalaget blev Alma Nygren som blev tvåmålsskytt efter ett mål i vardera halvlek. För gästerna GUSK kom reduceringen från Sanna Öhlund i minut 79 men innan domaren blåste av matchen hade Lidköping hunnit utöka sin ledning till 3-1 och grusa gästernas hopp om en kvittering. Istället var det Lidköping som fick behålla samtliga tre poäng medan GUSK fick åka hem till Uppsala tomhänta.

Joakim Forsell
HUVUDSPONSOR
PRESENTING / NATIONELL PARTNER
SÄNDNINGSPARTNER