Matchbladet – Två matcher i omgång 13
Publicerad: 2022-06-22
Elitettan
Två matcher återstår innan Elitettan går på sommaruppehåll. Det är omgång 13 som inleds med att Bergdalens IK tar emot Gamla Upsala SK på torsdag innan IFK Norrköping och IK Uppsala möts på måndag.

Torsdag 18.00 Bergdalens IK – Gamla Upsala SK

Bergdalens IK parkerar på 13:e plats i Elitettan efter en rad med fyra raka förluster. Senast blev det 6-1 borta mot Växjö DFF.

– Trots resultatet så är det mycket som är positivt, säger tränaren Lillea Liljegärd till Borås Tidning.

–  Jag tycker att vi gör en betydligt bättre match än vad siffrorna visar. De grejer vi ville fokusera på tycker jag vi löser betydligt bättre.

För motståndet på torsdag står GUSK, som å sin sida kommer från tre segrar på de fyra senaste omgångarna och ligger på åttonde plats i tabellen. För Gamla Upsala har bland annat Sanna Öhlund imponerat den sista tiden med mål i tre raka matcher.

Måndag 19.00 IFK Norrköping – IK Uppsala

Fyra poäng skiljer tabellfyran IFK Norrköping från serieledande IK Uppsala inför lagens möte på måndagskvällen. IFK Norrköping har repat sig efter ent uff start och har nu åtta raka matcher utan förlust. Senast blev det 1-1 borta mot Jitex BK efter att hemmalaget tagit en tidig ledning och Peking kvitterat sent.

– Så skönt att inte förlora trots det, vi har inte legat under i så många matcher men starkt att vända till 1-1, sa My Cato till Folklbladet Östergötland efter matchen.

På måndag gästas man alltså av IK Uppsala, som toppar tabellen efter att ha öst in 38 mål på tolv omgångar och ännu inte förlorat. Två raka uddamålssegrar gör att man har en poäng ned till Alingsås FC på andraplatsen. Senast blev det 1-0 hemma mot Team TG.

– Det är en riktig krigar match för vi inte får till spelet som vi vill. Men vi håller nollan, det är superviktigt och stärker vårt självförtroende, säger Julia Ragnarsson till UNT.

Övriga matcher i omgång 13:

Lördag 23 juli 13.00 Sundsvalls DFF – Mallbackens IF

Lördag 23 juli 15.00 RIK Karlskoga – Växjö DFF

Lördag 23 juli 15.00 Team TG – Jitex BK

Söndag 24 juli 15.00 Lidköpings FK – IFÖ Bromölla

Söndag 24 juli 15.00 Älvsjö AIK – Alingsås FC

Joakim Forsell
HUVUDSPONSOR
PRESENTING / NATIONELL PARTNER:
SÄNDNINGSPARTNER