IFK Norrköping uppflyttade
Publicerad: 2022-10-29
Elitettan
IFK Norrköping säkrade andraplatsen och uppflyttning till OBOS Damallsvenskan efter en 1–0-seger hemma mot Bergdalens IK under lördagen.

IFK Norrköping – Bergdalens IK 1-0

Taylor Townsend skickade in ett sent 1-0–mål för Peking mot Bergdalen och efter att IK Uppsala bara fått 0-0 hemma mot Mallbackens IF var det tillräckligt – IFK Norrköping har nått uppflyttning till OBOS Damallsvenskan efter att andraplatsen i tabellen säkrats.

IK Uppsala – Mallbackens IF 0-0

Det mållösa krysset mellan Uppsala och Mallbacken gör att topp 2 i Elitettan är spikad. IK Uppsala befäster dock tredjeplatsen, som innebär kval, tack vare dagens pinne på hemmaplan då jagande Alingsås FC föll med hela 6-1 borta mot klara seriesegrarna Växjö DFF.

IFÖ Bromölla – Team TG 1-0

Team TG gick mot en viktig poäng borta mot IFÖ Bromölla, men i den 88:e minuten kunde Vilma Hansson sätta ett sent segermål för hemmalaget. Team TG är därmed kvar under neflyttningsstrecket, på samma poäng och målskillnad som Bergdalens IK, men färre gjorda mål.

Växjö DFF – Alingsås FC 6-1

Växjö säkrade seriesegern och uppflyttning i den förra omgången, nu firade man med en storseger på hemmaplan. Redan efter fem minuters spel hade man en 2-0–ledning efter mål av Dessislava Dupuy och Evelyn Ijeh, och i den 17:e minuten blev Dupuy tvåmålsskytt med sitt 3-0–mål. Stina Jensen reducerade för gästerna strax innan halvtid, men snarare en upphämtning efter paus så ökade Växjö på ledningen tack vare ett självmål i den 58:e minuten, och två minuter senare satte Elin Nilsson 5-1. Tio minuter senare blev även Nilsson tvåmålsskytt på Visma Arena då hon satte matchens sista mål fram till 6-1.

Jitex BK – RIK Karlskoga 6-1

RIK Karlskoga är sedan tidigare klart för nedflyttning och hade ingenting att sätta emot när Jitex tog sin största seger för i år på Åbyvallen, precis som i Norrköping slutade det 6-1. Alexandra Hellekant satte både 1-0 och 2-0 på en minut i matchinledningen. Karin Weinacht reducerade i den tolfte minuten men Hellekant fullbordade sitt hattrick redan i den 22:a minuten. Ida Jacobson satte 4-1 sex minuter senare. Hellekant blev fyramålsskytt i den 60:e minuten innan Fanny Linderoth kunde nicka in slutresultatet 6-1.

Sundsvalls DFF – Gamla Upsala SK 4-0

Efter två stora förluster svarade SDFF med en klar seger hemma på NP3 Arena då Gamla Upsala besegrades med 4-0. Även här föll flera av målen tidigt då Ida Åkerlund gav hemmalaget ledningen efter fyra minuters spel och Juulia Grönlund ökade på till 2-0 tio minuter senare. Ytterligare tio minutter senare satte Alva Eriksson 3-0 och efter pausvilan kunde Ebere Orji sätta spiken i kistan med sitt 4-0-mål.

Älvsjö AIK – Lidköpings FK 4-4

Omgångens sista match spelades under söndagen på Älvsjö IP och det mellan redan nedflyttningsklara Älvsjö AIK och femteplacerade Lidköpings FK. Det skulle visa sig bli en minst sagt målrik historia. Hemmalaget tog ledningen omgående via Lawlaw Nazeri, men Lidköping svarade upp med tre raka mål. Målskyttar då blev i tur och ordning Ida Pettersson, Dorothea Greulich och Ronja Karlsson Törnborg. Älvsjö fick in en reducering just innan paus via Moa Sjöström, och kunde i den andra halvleken också vända på matchen efter mål från Line Wessman och Moa Sjöström. Det allra sista ordet fick dock irjam Bader som i den fjärde tilläggsminuten fastställde slutresultatet, 4–4.