Svenska Spel

LFK-mittfältare bröt benet i träningsmatch

Vid en inläggssituation i helgens träningsmatch mellan seriekollegorna Alingsås FC och Lidköpings FK bröt Lidköpings nyförvärv Ida Pettersson benet. Hon säger till TTELA att det nu blir minst tio veckor med gips runt vänsterbenet.

I väntan på att den uppskjutna säsongen förhoppningsvis ska dra igång spelas det fortfarande en del träningsmatcher runt om i landet. I helgens västgötaderby mellan Elitettan-kollegorna Alingsås FC och Lidköpings FK var olyckan framme för mittfältaren Ida Pettersson.

– Jag vände bort en försvarare i straffområdet och slog ett inlägg, och sedan var deras back lite sen in i duellen. Istället för att sparka på bollen sparkade hon på mig. Jag har fått en del smällar tidi­gare, och jag förstod direkt att det var allvarligt. Det kändes inte som en vanlig smäll, säger hon till TTELA.

Pettersson förstod direkt att något hade gått sönder och fick skjuts till sjukhuset i Alingsås där ett brott på vänsterbenet konstaterades.

– Men det behövdes i alla fall ing­en operation, det var ett rent brott.Nu väntar till att börja med sex veckor i långt gips (från foten och upp till ljumsken) och sedan en kor­tare modell i ytterligare 4­-6 veckor.

Nyförvärvet från Kungsbacka DFF hoppas kunna börja med rehabträningen så fort hon fått det kortare gipset, men vet inte alls hur lång tid det tar innan hon är tillbaka på fotbollsplanen igen.

– Det är givetvis tråkigt men sam­tidigt sådant som händer i fotboll. En motgång så klart, men jag ska komma tillbaka ännu starkare, säger Pettersson.

FOTO: Bildbyrån