Svenska Spel

IFK Norrköping och Borgeby FK klara för Elitettan 2021

Efter gårdagens kvalmatcher står det klart att IFK Norrköping och Borgeby FK spelar i den näst högsta serien nästa säsong.

Efter 2-0 mot IK Rössö på bortaplan löste IFK Norrköping avancemanget efter samma siffror i returmatchen på hemmaplan. Uddevallalaget IK Rössö får därmed ta ny sats i division 1 nästa år medan IFK Norrköping spelar i näst högsta serien.

IFK Norrköping tog sig till kvalspelet genom att vinna division 1 södra Svealand på ett övertygande sätt. Elva matcher, tio segrar och en oavgjord. Målskillnaden i seriespelet skrevs till 57-4 och det var lagets två bästa målskyttar som satte de avgörande målen i gårdagens kvalmatch. Filippa Karlberg gjorde det första och Lovisa Gustafsson det andra. Tillsammans stod de för 21 mål framåt i seriespelet.

–Det är både kul och lättnad. Vi har kämpat på hela säsongen och vi gör det hela vägen in. Det är så skönt, sa försvararen Clara Flenhagen till IFK Norrköpings hemsida efter det säkrade avancemanget.

För Borgeby FK skrevs segersiffrorna också till 2-0 i gårdagens bortamöte med Mariebo efter att Linda Karlsson och Thea Birgerud stått för målen i den andra halvleken.

– Fantastiskt! Jag tycker att vi varit det bästa laget i serien, och vi har bara släppt in två mål på hela säsongen. Vi har haft en stor trupp med bra konkurrens på alla positioner, sa Peter Ahlin, tränare i Borgeby FK, till Sydsvenskan efter matchen.

Precis som Ahlin säger så var det försvaret som löste avancemanget. Två insläppta mål på elva matcher och 36 gjorda framåt.

Elitettan hälsar båda lagen varmt välkomna!

FOTO: Jimmy Åkesson/IFK Norrköping