Svenska Spel

Heikka trivs i sin nya klubb

Anni Heikka, Sunnanå SK:s senaste nyförvärv, har inte ens varit i Sverige i en vecka. Men redan sex dagar efter flytten från Finland känner 18-åringen att Skellefteå är rätt ställe för hennes första seniorår som spelare. ”Jag kommer fokusera på att växa i mitt spel och utvecklas ännu mer”, säger hon till Norran.

Heikka var på provspel i Sunnanå redan tidigare i våras och fick ett positivt intryck av klubben och kände att tränarna verkade uppskatta hennes spel. När säsongen 2020 så småningom drar igång så blir det Anni Heikkas första på seniornivå. Hemma i Finland spelade hon i den högsta juniorligan.

– Jag vill kunna bevisa mig på ett bra sätt på den här nivån, både på träningarna och på matcher. Sen är allt så osäkert just nu kring när fotbollen kommer drar igång. Men det gäller bara att köra på med träningen och tänka positivt, säger hon till Norran.

Hon gjorde sin första träning med sin nya klubb i torsdags. Heikka var inte helt nöjd med sin prestation på den.

– Det var min första lagträning på ungefär en månad för att i Finland har vi inte fått träna under hela mars månad på grund av Corona. Så jag visade kanske inte upp mitt bästa spel på första träningen här med Sunnanå, men jag kommer dit snart.

Flytten från Finland till Sverige gör att Anni Heikka behöver avsluta sina gymnasiestudier online, samtidigt som hon kämpar på med fotbollen. Tufft såklart, men hon har kommit in bra i laget och ska kämpa för sin plats i startelvan.

– Alla är snälla och det var lätt att komma hit. Och det finns många bra spelare i laget har jag märkt. De är väldigt snabba med bollen och jag gillar det, säger hon till Norran.

FOTO: sunnanask.se