Svenska Spel

Försäsongssnack med Omid Sulefani, Älta IF

Fotboll, Elitettan, €lta - HovŒs Billdal

Foto: Bildbyrån

Hur känns det för dig här på försäsongen?

– Det känns väl sisådär får man säga. Just nu har vi en ganska tunn trupp som vi hoppas ska breddas lite och dessutom så har vi haft väldigt många på sjuk- och skadelistan tyvärr. Träningsförhållandena har väl inte varit dem bästa heller med tanke på all snö som har kommit, men man har fått göra det bästa av situationen och hittat något annat sätt att träna på. Vi är dock inte bittra, utan vi kör på ändå.

Beskriv en vanlig vardag på försäsongen

– En försäsong är alltid en försäsong. Vi jobbar just nu med att få ihop laget och alla nya spelare som vi har fått in och det tar lite tid för alla spelare att komma in i det. På planen jobbar vi stenhårt med att försöka sätta vår spelidé så gott det går så det är ganska mycket jobb just nu och som jag sa tidigare, så vill vi ha in några fler spelare också och det är inte alltid lätt att hitta.

Vad har ni för stämning i truppen?

– Stämningen i truppen är väldigt bra får man ändå säga. Även om vi har väldigt många vinnarskallar i laget och det blir lite hett på träningarna, så drar ändå alla åt samma håll och i slutändan så är det det som är det viktigaste. Vi har även fått tillbaka vår (nya)lagkapten Thordis Sigfusdottir från Island och hon är alltid en som höjer stämningen.

Har du någon/några spelare som har visat framfötter extra mycket de första träningarna?

– Två av våra nyförvärv har varit extremt bra på träningarna hittills. Malin Sandin som kom från Hammarby och Asta Larsson från Tyresö. Malin kommer att vara väldigt viktig för oss i år och Asta är en ung tjej som jag tror kommer överraska väldigt många.

Vem tycker du att vi ska hålla ögonen på lite extra under säsongen 2015?

– Man ska hålla koll på Älta IF som lag i år. Det är nog inte många som tror på oss, men när väl slutsignalen har gått och det står Älta IF som segrare, så kommer folk se att vi blir ett lag att räkna med i år.

Vilken match kommer bli roligast samt tuffast att spela i år?

– Det är alltid kul att spela derbyn, så jag får nog säga matcherna mot Djurgården som storsatsar på att gå upp i allsvenskan blir väldigt roliga. Tuffaste matchen blir nog Limhamn/Bunkeflo borta.

Vad vill ni spela för fotboll med den truppen ni har i år?

– Vi kommer att spela en vinnande fotboll. Sen hur man tolkar det när man ser oss spela, spelar ingen roll för oss. Bara vi vinner!

När du kollar på en spelare, vad är det första du kollar på?

– Attityd är något som jag tittar väldigt mycket på. Har en spelare rätt attityd och rätt inställning så väger det väldigt tungt. Sen är det ju aldrig fel om det är en bra passningsspelare också.

Vilken placering tror du att ni kommer ha till sommaruppehållet samt när säsongen är avslutad?

– Väldigt svårt att säga i dagsläget med tanke på den tunna trupp vi har just nu. Men om jag måste, så säger jag att vi kommer vara med där uppe vid sommaruppehållet och i den sista och avgörande matchen så spelar vi för att ta oss till Damallsvenskan.

Nu får du skicka en hälsning till alla de tjejer som drömmer om att spela i Elitettan

– Dröm inte om att spela i Elitettan. Dröm om att spela i Damallsvenskan. Med hårt arbete, disciplin och respekt är ingenting omöjligt. Jobba alltid hårdare än dem andra, så kommer du se att det ger resultat. Satsa Stort, Vinn Stort!

Tack Omid för intervjun och lycka till!

Skribent: Anton Vallgren