Svenska Spel

En spännande höstsäsong i Elitettan är i gång

Den gångna helgen startade åter igen Elitettan och en mycket spännande höstsäsong ligger framför oss. Toppskiktet i ligan är mycket jämn, där just nu fyra lag trängs inom tre poäng. Lidköpings FK toppar med KIF Örebro DFF, Kungsbacka DFF och Kvarnsvedens IK tätt efter.

Vi lyssnade på hur tankarna går hos just serieledande Lidköpings FKs tränare Kjell Larsson:

”-Mina tankar inför andra halvan av säsongen sträcker sig inte så långt, vi försöker bara att fokusera på nästa match och summera efter säsongen hur det blev. Men nu ligger vi fortsatt bland de fyra fem lagen som gör upp om allsvensk plats. Jag imponeras av tjejerna som match efter match levererar ett spel som går ut på mycket energi och glädje. ja, lite taktik också” tillägger Kjell.

Fotboll, Elitettan, Porträtt och Lagbild, Lidköpings FK

 

”Jag hoppas att de som följer oss tycker att vi spelar ett spel som är roligt att se på, vi gör en del mål och släpper in en del, men det händer saker hela tiden som skapar lite hopp och ibland förtvivlan. Nyper mig i armen varje vecka för att förstå att vi som nykomlingar ligger där vi ligger. Som avslutning vill jag bara säga att det är otroligt roligt att spela i denna serie och ser med tillförsikt fram imot de kommande matcherna.”

Kikar vi i den nedre delen av tabellen hittar vi IK Uppsala Fotboll och Västerås BK 30 strax ovan nedflyttningsstrecket och fyra poäng under detta kämpar Asarum IF FK, Ljusdals IF och IF Böljan Falkenberg om överlevnaden i Elitettan.

I skytteligan hittar vi tre spelare på vardera femton gjorda mål. Det är Lidköpings FKs Sandra Lagerbratt, Karin Lundin som nu lämnat för OBOS Damallsvenskan (Kopparbergs/Göteborg FC) och Kavarnsvedens IKs Temwa Chawinga.

Mittmedia fortsätter att bevaka matcher med lag i regionen och sänder live via sina kanaler under säsongen. Även veckostudios och videobloggar från lagen hittar du där.

Du kan givetvis följa fortsättningen av säsongen på våra sociala medier (FB, Instagram).