Svenska Spel

Ekroth till Hammarby

Hammarby har gjort klart med Petronella Ekroth. Mittbacken har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 2021 och hon kommer senast från AS Roma i Italien.

I fjol tillhörde Petronella Ekroth Djurgården, som hon kom till från italienska Juventus. Men en tuff säsong i DIF gjorde att Ekroth ville testa på spel i Italien igen. AS Roma hörde av sig och hon skrev på ett korttidskontrakt. På grund av coronapandemin blev det bara fyra seriematcher i Italien och nu återvänder hon till Sverige igen.

– Det känns verkligen så kul att vara tillbaka! Att få vara med på den här resan, och få chansen att ta klubben tillbaka dit vi hör hemma, är en väldigt spännande utmaning. Jag känner mig otroligt laddad på att få börja spela fotboll igen och målsättningen är självklart glasklar – att Bajen ska spela i Allsvenskan igen, säger Ekroth till Hammarbys hemsida.

Hammarbys sportchef Johan Lager är ”otroligt glad” över att klubben kunnat knyta till sig Ekroth, som spelat tre år i Bajen mellan 2013-2015.

– I ”Nella” får vi in en erfaren spelare med en gedigen bakgrund och många år på den högsta nivån, både i Sverige och i utlandet. Jag har följt henne sedan hon började spela i flicklandslaget och alla efterföljande år. Hon ökar konkurrensen i framför allt försvarslinjen och gör att vi blir ännu starkare där, samtidigt som hon även kan täcka upp på innermittfältet, säger han till hammarbyfotboll.se.

Petronella Ekroth är spelklar från och med den 15 juli. Hennes Hammarby har, efter den inledande derbyförlusten mot AIK, fyra raka segrar i Elitettan.

FOTO: Bildbyrån